Hibe Kredi

Koltuk Yıkama İşi Kurmak İstiyorum Diyorsanız, Bizi Mutlaka Dinleyin

Koltuk Yıkama İşi Kurmak İstiyorum Diyorsanız, Bizi Mutlaka Dinleyin

Özellik ile yaz aylarının bence en düşük sermaye ile en yüksek gelir elde edilecek işlerden bir tanesi kesinlik ile koltuk yıkamadır. Ev dahil olmak üzere araç ve toplu olarak servis (otobüs) koltuklarını yıkayarak çok tatlı paralar kazana bilirsiniz. Bunu nereden biliyorum diyorsanız, bu işten para kazanmış biri olarak bu içeriği kaleme alıyorum. Şayet sizlerde doğu makine ile koltuk yakalama işi kurmak istiyorum diyorsanız mutlaka bu yazımı sonuna kadar dikkatli bir şekilde okuyunuz. Emin olun ki bu ek iş olarak gördüğünüz koltuk yıkama işi sizin ana işiniz olacak.

Koltuk Yıkama İş Fikri Bence Harika! İşte 5 Neden..

Ben onu bunu bilmem bir iş yapacaksam kesinlik ile sermayesi az olacak. Tabi iş sermayesinin az olması ile de kalmıyor. Onun için yapacağım iş için 5 önemli nedeni ararım. Bunlar sırası ile şunlardır.

  1. Sermayesi az olacak
  2. Getirisi yüksek olacak
  3. Vergi derdi olmayacak
  4. Dükkan kirası olmayacak
  5. Kendime göre özgün bir şekilde planlama yapacağım

Bunlar kuracağım iş için aradığım 5 önemli özellik bunlara biraz daha ekleme yapabiliriz ama işin tadını kaçırmaya bence gerek yok. 🙂 Tüm bu saydığım özelliklerin emin olun hepsi koltuk yıkama işinde bir araya gelmiştir. Eğer ki çok para harcayıp bir temizlik şirketi kurmayı tercih etmiyor sanız, gelin bu işin size maliyetini ve kazanç planını vereyim. Bu arada temizlik şirketi kurmayı düşünenlerde  DEVLET DESTEKLİ TEMİZLİK ŞİRKETİ NASIL KURULUR?  bir bakasın derim. 😉

Koltuk Yıkama Kazancı Ne Kadar? Para Var mı?

İlk olarak koltuk yıkama kazanç planında bahsedeceğim. Daha sonra ise bu işi kurmak isteyenlerin ceplerinden ne kadar para çıkacak bunu ele alacağım. Hatta bunlar ile bitmeyip sizlere müşteri bulmanın en hızlı ve kolay yolunu anlatacağım. Eğer dediklerimi yaparsanız buradan söz veriyorum çok müşteri bulacak ve güzel para kazanacaksınız. Koltuk yıkama kazancı şehirlere değişiklik gösterse de adet başına çok fark etmemektedir. Şimdi bunun ortalamasından sizlere bahsedeceğim. Tabi bu ortalama mayıs ayından eylül ayına kadar. Yani 5 aylık bir işleyiş planlaması olacak.

  1. Ortalama olarak bir koltuk takımı piyasada en az 100 TL en fazla ise 150 TL arasında yıkanmaktadır. Ben en alt değer olan 100 TL ele alıyorum.
  2. Her gün kesinlik ile en az 1 en fazla ise şayet ek iş yapmıyorsanız 5 işe gidebilirsiniz. Bunun da en alt seviye olarak 2 işi ele alacağım
  3. 100 TL den her gün 2 işe gitseniz günde 200 TL yapar. Buda ayda 200 * 30 = 6.000 TL demektir.

Peki bu 6.000 TL net kazanç mıdır? Kesinlik ile hayır.! belli giderleriniz de olacaktır. Bu giderleri yine madde 3 deki gelire göre hesaplar isek..

  • İşe gitmek için ortalama olarak en fazla bir depo mazot/benzin yakarsınız. Buda 50 LT destek benzin fiyatını da 6.90 dan ele alırsan. 50 * 6.90 = 345 TL yapar.
  • Elektrik ve su maliyetini mecburen gittiğiniz ev karşılamak zorunda. Onun haricinde gideriniz sizin tek bir deterjan. Aylık olarak 30 iş için harcayacağınız deterjan en fazla 200 TL olacaktır. Şu an size önereceğim ve rahatlık ile 30 koltuk yıkayacak olan ürün ERA 111 Matik koltuk yıkama deterjanı 238 TL olmaktadır. Ama güncel fiyatını isterseniz buradan bakabilirsiniz.
  • Toplam gider ne yaptı. 345 yakıt + 200 TL deterjan toplam 545 TL

Peki elinize geçen aylık net kazanç ne yapar bu durumda 6.000 TL – 545 = 5.455 TL, gerçekten güzel para 🙂

Ek İş Koltuk Yıkma Kurmanın Maliyeti Ne Kadar?

blank

Koltuk yıkama işi yapmak istiyorum diyenlere tavsiyem

Ek iş yada ana işiniz olarak koltuk yıkama işini kurma maliyetini şimdi ele alalım. Bu maliyete arabayı dahil etmiyorum. Tercihen doblo tarzı bir aracınız var ise kesinlik ile bir ideal araca sahipsiniz. Şimdi araç hariç koltuk yıkama kurmanın maliyetini sizlere veriyorum.

  • En kral koltuk yıkama makinesi 5.000 TL alırsınız. Sizlere benim koltuk yıkama makinesi olarak kesinlik ile tavsiyem ” Anafor 12/16 Yerinde Halı Ve Koltuk Yıkama ” makinesi’ tır. Bunun en büyük nedeni ise bu makinenin emiş gücünün çok yüksek olması. Bütün koltuk yıkama makineleri su fışkırtır ama bu makine kadar iyi emiş yapmaz. Çift emiş motoru sayesinde yıkadığınız koltuktaki ıslaklık en alt seviye de olacağı için aslan kusma yapmayacaktır.
  • Diğer yardımcı aletler 500 TL. Bunlar ise devir ayarlı polisaj makinesi ve deterjanlı suyu koltuklara tanzim edeceğiniz el su pompası.

Toplam size bu işin maliyet 200 TL deterjan dahil 5.700 TL olacaktır. Yani 1 ayda koymuş olduğunuz sermayeyi geri çıkaracaksınız. Bu rakamlarda gerçekten yeni kurulan bir iş için harikadır.

Koltuk Yıkma İşinin Bedava Müşteri Bulma Yolu

Koltuk yıkama işinde müşteri bulmak çok kolay. İlk olarak konu komşu tavsiyesi sizlere baya yeterli olacaktır. Ama benim size tavsiyem kesinlik ile bu süre zarfında ilk olarak bir koltuk yıkama adına facebook sayfası kurmanızdır. Ben öyle yaptım ve çok geri dönüşler ile işler aldım. Hatta sayfamı buradan inceleye bilirsiniz. Koltuk yıkama için facebook sayfası kurarken mutlaka ismini bulunduğunuz il yada ilçeyi geçirin. Böylece aram motorları sizleri anahtar kelimeniz de ilk sıraya taşıyacak hali ile daha çok etkileşim alacaksınız.

Koltuk yıkama için sizlere bütün tecrübelerimi paylaştım. Buna rağmen sorularınız olur ise lütfen bana yorumlardan sormaya çekinmeyin. En son sizden gelen talep üzerine nasıl koltuk yıkanır için daha önce çekmiş olduğum video da sayfama ekledim arkadaşlar.

BİZİ LÜTFEN DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 21 Ortalama: 4.7]

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 134 YORUM
  1. Burak dedi ki:

    Hocam s.aleykum bende eim is olarak baslamak isityorum acaba neden braktiniz merak ettim arastryorum makinalar 15bin olmus neden braktiginizi sorsam ?

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Ortak ile başladım, ortak şehir değişikliği yapmak zorunda kaldı. Bende tek yetişemiyeceğim için bırakmak zorunda kaldık.

  2. Ali Yılmaz dedi ki:

    Merhaba. Yaklaşık Adanada 8 yıldır abi kardes ve kuzen olarak koltuk yıkama işi yapıyoruz. İyi bir şekilde müşteri portföyümüz var. Bahsettiğiniz koltuk yıkama kimyasallarını da kullandık.

    Bir konuda tavsiye de bulunmak istiyorum. Koltuk Yıkarken parlaklığı iyi almak gerekiyor. Ve özellikle yaz aylarında, bayram zamanlarında çok yoğun oluyoruz. Vakitten tasarruf ettirecek ürün kullanmaları gerekiyor. Limprox ürünlerini kullanmanızı tavsiye ediyorum. Özellikle Limprox Net35 Koltuk Şampuanı ve Limprox F26 Leke cikarici harika. Reklam değildir yanlış anlaşılmasın. Babamın oğulları değil sonuçta. Sadece bir çok markayı deneyip boşu boşuna hem vakit hem para kaybetmesinler. Birilerine faydalı olabilirsek ne mutlu. Bilginin zekatını verin derler hep büyükler. Selamlar..

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Allah razı olsun Ali bey, çok teşekkür ederiz.

    2. Enes kurt dedi ki:

      Ali bey bi iletişim numarası alabilr miyim

  3. Ayla Gül dedi ki:

    Merhaba bende de karcher puzzi 8/1 var. Söylediğiniz markayı kullandım fena değil ama Bi önceki yorumdaki Limprox markasında en fazla verimi aldım. Tavsiye ederim.

    Ayrıca Karcher makinelerde köpüksüz ürüne dikkat etmelerini tavsiye ediyorum. Karcher makineye köpüklü ürün kullandıkları zaman makineye köpük kaçabiliyor, motora zarar verebiliyor.

  4. Metin Çelik dedi ki:

    Eğer çevreniz varsa, çevreniz sizi seviyor ve sizde ahlaklı iş yapıyor veya yapacak iseniz çok iyi bir iş. Önemli olan bir işin hakkını verebilmek. Sonuç itibariyle hakkaniyet önemli.
    Karcher puzzi 10/1 makine aldım yaklaşık 1 yıl önce. Makine oldukça önemli. Diğer makineler büyük kalıyor bu makine portatif kolay taşınabilir.

    Makineyi alırken özellikle beni uyardılar. Köpüksüz ürün kullanmalısınız diye. Karcher tabletlerini aldım parasına bakmadan fena değildi ama istediğim parlaklık yoktu. Onu da bir gün iş yapan arkadaşım uyarmıştı.

    Son gittim deterjanı değiştireyim dedim. Konyadan 3 ayrı markadan ürün aldım. Halbuki aynı kişilermiş farklı farklı gösteriyorlarmış. Sağolsun konyada yaşayan tanıyan akrabam söylemişti. Fena değildi ürünler ama araştırma yaptım. Era111’in ürününü denedim. Dhaa sonra Hulk ve Aydet diye markaları denedim. Daha sonra da Limprox’un ürünlerini denedim. Her birinin artısı eksisi var tabi. Konya ürünlerinden çok iyi oldukları kesin.
    Ama sıralama yapın derseniz 1) Limprox derim 2)Era111 3)Hulk 4)Aydet 5) konyaya bulaşmayın koltuğa zarar verebilirsiniz derim

  5. Harun dedi ki:

    Selamün aleyküm bu işe yeni başladık ama karcher makinamız yok ihlasin makinasıyla gittik bı kaç yere karcher baya pahalı geldi daha uygun vakumu güzel bir makina tavsiye edebilir misiniz bıraz toparladiktan sonra karcher almayı düşünüyoruz

1 8 9 10