Hibe Kredi

KOSGEB Girişimcilik Kursları 2022 Başvuru Formu (e-Devlet)

KOSGEB Girişimcilik Kursları 2022 Başvuru Formu (e-Devlet)

KOSGEB’den kuruluş ve makine/teçhizat/yazılım desteği almanın temel şartı işletme kurulmadan önce Girişimcilik Sertifikası alınmasıdır. İş fikrinizin NACE koduna göre Geleneksel ve İleri Girişimcilik Eğitimi olarak bu belgeyi de 2 farklı şekilde alabilirsiniz. Başvuru yapıp eğitimlere katıla bilmeniz için ise 2022 de sadece tek bir yol vardır. Bu yol ise; İnternet üzerinden online olarak e-Devlet şifrenizle kurslara katılım göstermekten geçer.

Bu nedenle, artık KOSGEB kursları nerede düzenliyor? Hangi kurum tarafından ne zaman veriliyor? Eğitmlerin başlama tarihleri ne zaman ve başvuru formu nerede gibi sorular tamamen artık tarih olmuştur. Dolayısı ile artık istediğiniz tarihte, istediğiniz zaman nasıl Girişimcilik Sertifikası alınır için anlattığım adımlarla kolayca belgenizi alabilirsiniz.

KOSGEB Online Eğitim Girişimcilik Kursuna Nasıl Başvurulur? Kimler Verebilir?

KOSGEB girişimcilik eğitimleri önceleri örgün olarak verilirdi. Şimdi ise sadece İnternet üzerinden online olarak verilmektedir. Bunu anlatmamın nedeni; önceleri dersliklerde alınan eğitimlerle sertfika sahibi olanların yanlış yönlendirmelerine gelmemeniz için dir. Örgün olarak eğitimleri daha önceleri kimler verebilir? düzenleyen kurumlar hangileri diyorsanız?

  1. Yerel Belediyeler.
  2. İŞKUR.
  3. Ticaret Odası.
  4. Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı.
  5. Halk Eğitim Merkezleri.
  6. Üniversiteler.
  7. Kalkınma Ajansları.
  8. Engelli Federasyonları.

Yani, daha önce Girişimcilik Sertifikası almış olan tanıdıklarınız bu kurumlardan herhangi biri üzerinden de bu belgeyi almış olabilirler. Şuan geçerliliğini kaybetmiş olan dersliklerde alınan Girişimcilik Belgeleri ise artık sadece İnternet üzerinden alınmaktadır.

Girişimcilik belgelerinden yaşanan son düzenlemeler ayrıca bunlada sınırlı olmamıştır. Şuan iş fikrinizin NACE koduna göre Geleneksel Girişimcilik Eğitimi sonrasında bir de İleri Girişimcilik Eğitimi de almanzı gerekebilir! İleri Girişimcilik Eğitimi alıp almayacağınızı da öğrenmenizin tek yolu iş fikrinizin NACE kodundan geçer. Bu nedenle nasıl Geleneksel Girişimcilik Eğitimi alacağınıza geçmeden önce, lütfen iş fikrinizin İleri Girişimcilik NACE kodları içinde de yer alıp almadığını kontrol ediniz. Bu kontrolü KOSGEB Desteklenen Sektörler Nelerdir? de kolayca öğrene bilirsiniz. İş fikriniz KOSGEB tarafından desteklenmesi halinde ilk olarak her harükalde almanız gerekilen Geleneksel Girişimcilik Belgesini ise şu şekilde alabilirsiniz.

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Kurs Başvuruları İnternetten Nasıl Yapılır? (Formu, Şartları)

KOSGEB Geleneksel Girişimcilik Kurs başvurusuna iş fikriniz destek alması durumunda almanız gerekilen ilk eğitim olmaktadır. İş fikrinizin NACE kodu İleri Girişimcilik Destek Programı içinde dahi olsa önce Geleneksel Girişimcilik Eğitimi rozeti almanız şarttır. Başvuru şartları için ise aranan ilk şey, 18 yaşında büyük ve okur yazar olmanız gelmektedir. Daha önce girişimcilik eğiti almamış olmanız, herhagi bir yasa dışı suç örgüt menzubu olmamanız ise diğer aranan şartlar içinde bulunmaktadır. Bu şartlara da sahip olmanız halinde nasıl başvuru yapacağız diyorsanız, aşağıdaki formu erişim gösterminiz öncelikli gerekir.

  1. Geleneksel Girişimcilik Eğitimi başvuru formu sayfası → https://lms.kosgeb.gov.tr/
  2. Daha sonra açılan formun ana sayfasının sağ üstündeki GİRİŞ YAP butonuna basmalısınız. blank
  3. Sistem bizi doğrudan eğer daha önce e-Devlet girişi yapmadıysak giriş yapmamız için yönlendirme yapacaktır. Karşımıza ise Giriş Yap e-Devlet İle Giriş diye bir sayfa açılacaktır. Şimdi buna tıklatalım. blank
  4. e-Devlet şifremizi şimdi girelim. Daha sonra GİRİŞ YAP diyelim. (PTT’ye Gitmeden İlk Defa e-Devlet Şifresi Alınır Mı? 4 Yolla Bedava Nasıl Alınır? da bu şifreniz yoksa alma yolunu anlattım.) Sistem bizi yine doğrudan Geleneksel Girişimcilik Eğitimi alacağımız sayfaya yönlendirme böylece yapmış olacaktır. Yönlendirme yapılan sayfaya geldiğimiz vakit de en aşağıya doğru sayfamızı sürüklüyelim. Burada resimde de görmüş olduğunuz gibi ÖNE ÇIKAN EĞİTİMLER olacak. O başlık altında sol taraftada Geleneksel Girişimcilik Eğitmi olacak. Onun altındaki EĞİTİME BAŞLA butonuna şimdi tıklatalım. blank
  5. Size şimdi bir soru sorulacak burda EĞİTİME KAYIT OL demeniz gerekiliyor. Bunu dediğiniz an da 3 ay için eğitimi tamamlamanız gerekmektesiniz. Sonra karşınıza çıkan 10 tane videoyu en baştakinden başlarak izlemeye başlamalısınız. blank
  6. Video tıkladığınız vakit de izlemek için ePUP kullanımı altında gösterdiğimiz yerdeki butona basabilirsiniz. blank
  7. Videoyu sonuna kadar izlemeniz gerekiyor. İzledikten sonra ise size aşağıdaki gibi bir onay sorusu sorulacaktır. Bu soruyu da VİDEOYU İZLEDİM ONAYLA demeniz gerekiyor. blank
  8. Mobil üzerinden eğitim alıyorsanız bu onay işlemini aşağıdaki göstermiş olduğumuz şekilde yapabilirsiniz.blank
  9. Onay sonrası ETKİNLİĞİ TAMAMLA demenizle sornaki videoya geçmeye ve testlere katılmaya hak sahibi olmuş olursunuz. blank

Tüm bu işlemlerin sonrasında Geleneksel Girişimcilik Belgesi sahibi olmuş olacaksınız. KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Test Soru Cevapları Nedir? de çıkan soruların cevaplarını öğrene bilirsiniz. Bu şekilde Geleneksel Girişimcilik Eğitimi aldıktan sonra İleri Girişimcilik Eğitimi nasıl alabilirsiniz?

KOSGEB Hangi Eğitimi Almalıyım? İleri Girişimclik Eğitimi Almam Gerekiyor Mu?

KOSGEB desteklene sektörler içinde her ne iş fikrine sahip olursanız olun kesinlikle önce Geleneksel Girişimcilik Eğitimi almanız gerekilir. İş fikrinizin destek alıp almadığınızı gösteren PDF burada yer almaktadır. İş fikriniz şayet desteklenen sektörler içinde ise, birde İleri Girişimcilik NACE koduna sahipse, daha sonrasında da ayrıyetten İleri Girişimcilik Eğitimi almanız gerekir. İleri Girişimcilik NACE kodları da burada yer almaktadır. Hangi girişimcilik eğitimi almalıyım sorusunun tek yanıtı bu şekilde olmaktadır. İş fikriniz peki İleri Girişimcilik Destek Programları içinde yer alıyorsa İleri Girişimcik Eğitimini nasıl alabilirsiniz?

Dikkatmi Çekti! Perakende sektörünün tamamı Geleneksel Girişimcilik Destekleri içinde yer alırken, üretime dayılı iş fikirleri İleri Girişimcilik Destek Programı içinde yer almaktadır.

Şimdi de sizlere bu kurslara katılımın yolunu gösterelim.

  1. Bir defa hatırlatmam gerekir ise; İleri Girişimcilik Eğitimi almaya başlamadan önce, yukarıda anlatmış olduğum şekilde İleri Girişimcilik Eğitimini önce almanız gerekilir.
  2. Daha sonra giriş yapmadıysanız https://lms.kosgeb.gov.tr/login/login_page/index.html adresinden e-Devlet girişi yapınız.
  3. Eğitim sayfasının en altına ininiz. Burada ÖNE ÇIKAN EĞİTİMLER BÖLÜMÜ kısmının sağ tarafında yer alan İLERİ GİRİŞİMCİ EĞİTİMİ yerinden EĞİTİME BAŞLA diyelim. blank
  4. Yine önce KAYIT OL diyelim. Daha sonra eğitim videoları izleyelim, ileyeceğiniz videolar 9. bölümden başlayıp 16. olana kadardır. Alacağınız ders konuları ise şunlardan oluşmaktadır.
    1. Networking. (Ağ Kurma)
    2. Girişimcinin Finansal Yapısının Belirlenmesi ve Yönetimi.
    3. Yeni Girişimcilier İçin Finansal Kaynaklara Erişim.
    4. Yenilik Yönetimi.
    5. Fikri Mülkiyet Hakları.
    6. Girişimcinin Perofesyonel Yönetimi ve KOBİ’lerde Stratejik Yenilik Yöntemi.
    7. Büyüme Sürecinin Yönetimi ve Büyüme Stratejileri.
    8. İş Planı Geliştirme
  5. İzlediğimize onay verip sonlarındaki testleri çözelim.

Bu sürecin sornasında da İLERİ GİRİŞİMCİLİK BELGESİ sahibi böylece olmuş olursunuz.

BİZİ LÜTFEN DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 4 Ortalama: 3.8]

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 165 YORUM
  1. Leman Levent dedi ki:

    Girişimci belgesi almak istiyorum nasıl alabilirim bana yardımcı olursanız çok sevinirim

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      e-Devlet şifrenizle alabilirsiniz. Nasıl alabileceğinizi de anlattım hem yazılı hem videolu olarak. Takıldığınız nokta neresi.

  2. Bahri atmaca dedi ki:

    Hayvan yetiştiriciliği sertifikası KOSGEB üzerindenmi alınıyor

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Hayır alınmıyor efendim.

  3. Arzu dedi ki:

    kosgeb kurslarına katılmadan mı işletme kurulmalı işletme varken kurs görülebilir mi?

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Tam tersi efendim, kurslara katıldıktan sonra işletme kurulmalı

  4. Zeynep dedi ki:

    2016 da girisimcilik sertefikan var ama gecmiyormus ben yeni bas vuru yapmak istiyorum ysrdımcı olun

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Evet, artık örgün eğitim geçmiyor. Video da anlattığım gibi uzaktan eğitim ile alabilirsiniz. İş fikriniz de önemli ama, ona göre ikinci eğitimleri de almanız icap edebilir.

  5. Simay dedi ki:

    Merhaba, henüz şirket kurmadım. Kadın girişimciyim ve toptancıdan ürün alıp eticaret yapmak istiyorum hangi eğitimi almalıyım ve nasıl bir yol izlemeliyim? Şimdiden teşekkürler.

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Ne üzerine ürün alıp işletme kurmayı düşünüyorsunuz bunu bilmemiz lazım.

1 15 16 17