TCDD PTT Hastanelere Kamu Personeli İşçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır?
Reklam Alanı
Hastanelere yada TCDD gibi kamu kurumlarına daimi yani kadrolu veya geçici işçi alımı son dakika gelişmeleri sizin için takip etmekteyiz. KPSS'siz kamu personel alımlarını takip etmek istiyorsanız bu nedenle öncellikle sitemizin bildirimlerini kabul ediniz. Demir yolları, hastaneler ve diğer kamu binalarına alınacak iş ilanlarının hangileri olduğunu bu şekilde anında görebilirsiniz. Alımların başlamasıyla birlikte başvuruların da nasıl yapılacağını yine aşağıda anlattığımız şekilde online olarak internet üzerinden İŞKUR aracılığıyla yapabilmektesiniz.
Kamuya İşçi Alımları Var Mı? Personel Alımı Nereden Takip Edilir?
Kamuya işçi alımları var mı? Daimi (kadrolu) olarak personel alımı nereden takip edilmektedir? Bu iki sorunun cevabını hastaneler, PTT yada TCDD hatta yerel belediyeler de personel olarak çalışmak isteyenler için yer verdik. Öncelikle başvuru adresinin İŞKUR'dan geçtiğini bilmenizi isterim. Bu sebeple de tüm kamu (yerel belediyeler dahil) olmak üzere daimi (kadrolu) yada geçici personel alımların takip etmek isteyenler için ilk olarak en doğru adresin İŞKUR olduğunu bilmelisiniz. İŞKUR üzerinden kamu işçi alımı duyurularını görmek için ilgili adresler ise şunlardır.- Hastaneler => https://esube.iskur.gov.tr/SaglikBakanligi.html
- Belediyeler => https://www.iskur.gov.tr/baglantilar/kurum-disi-kamu-isci-alimi-ilani/
- Açık Olan Diğer Tümü => https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx
- Birbirinden farklı bir çok iş ilanlarını https://www.kosgebkrediler.com/is-basvurulari/ bu adresimiz üzerinden bulabileceğinizi biliyor muydunuz?
Sürekli İşçi Alımı Başvurusu Nasıl Yapılır? (TCDD PTT Hastaneler)
Sürekli işçi alımı başvuruları nasıl yapılır? Bunun için İŞKUR size 3 tane seçenek sunmaktadır. Bunlardan ilki İŞKUR binalarına şahsen giderek müracaat edilmesidir. Bir diğer ALO 170 iletişim hattı üzerinden sağlanmasıdır. Diğer kamu personeli başvuru için adres https://esube.iskur.gov.tr/ internet sayfasından geçer. Daimi (kadrolu) yada geçici olarak İŞKUR kamu personeli başvuru için bu 3 seçenekten çoğunda ise kurum internet üzerinden yapılan başvuruları kabul eder. İnternet üzerinden bu başvurular nasıl yapılır diyorsanız da bunu sizlere hem görsel hem de videolu olarak aşağıda anlattım. Not: İŞKUR üzerinden süreli olarak kamu personeli başvurusu yapacakların İŞKUR kaydı, yok ise e-Devlet şifrelerinin olması gerekir. Bedavaya e-Devlet şifresi alabilirsiniz. PTT'ye Gitmeden İlk Defa e-Devlet Şifresi Alınır Mı? 4 Yolla Bedava Nasıl Alınır? da bunun nasıl yapılacağını da göre bilirsiniz. İŞKUR yada e-Devlet şifreniz varsa da kamu işçi başvurularını aşağıdaki şekilde yapabilirsiniz.- https://esube.iskur.gov.tr/ adresine gidelim. Burada resimde de göstermiş olduğum ''İŞ ARAYAN'' bölümünden ''GİRİŞ'' diyelim.
- İş Arayan Giriş penceresine var ise İŞKUR şifreniz ile yoksa da e-Devlet şifresiyle giriş seçeneğiyle giriş yapalım.
- Bireysel kullanıcı bölümünden ÖZ GEÇMİŞ butonuna tıklayalım.
- Kişisel Bilgiler sayfamızın altında İŞ ARAMA STATÜSÜ bulunacak. Bunu PASİF ise AKTİF hale getirelim ve KAYDET diyelim.
- Daha sonra sol menüde yer alan MESLEK BİLGİLERİ bölümünden başvuru yapacağını MESLEK BİLGİSİNİ girelim. (Öğrenin, iletişim gibi diğer kişisel durum bilgilerimizi de girmediysek sırası ile girelim.)
- İŞKUR logosunu tıklayalım. Bu sefer İŞ İLANLARI butonuna basalım.
- Bu sayfada iş başvurusunda bulunacağınız ili, meslek ve işletme türünü seçelim. (Sağlık Bakanlığı, TCDD gibi kurumlar için kamu seçilmeli.) Sonra, ARA diyelim. (Eğer sayfada gözüktüğü gibi özel olarak belli bir kamu için iş ilanları için tıklayın.. görürseniz direk tıklayabilirsiniz.)
- Karşımıza işçi alınacak tüm meslek türleri çıkacak. Mesleğimize uygun işin seçimini yapmak için ilgili iş kolunun üzerine tıklayalım. (İlan numarası aktif ise o da olabilir)
- Başvuru şartlarını sağlıyorsanız, resimdeki birinci kutucuğu tıklayalım. (İşe ait tüm şartlar dahil olmak üzere öğrenim, son başvuru tarihleri bu sayfada yine gözükmektedir.) Sonra var ise işinize ait öz geçmişinizi ilgili alana yazalım ve son olarak BAŞVUR diyelim.
İŞKUR Kamu Personeli İşçi Başvurusu Şartları Nelerdir?
İŞKUR; TCDD dahil olmak üzere Sağlık Bakanlığı ve bir çok özel sektöre işçi alımı sağlamaktadır. Bu alanlara iş başvuru nasıl yapılacağını ise sizlere yukarıda resimli bir şekilde anlattık. İş başvurusunda bulanacakların ise başvuruların kabul edilmesi için işe ait başvuru şartlarına muhakkak uygun olması gerekir. Her iş koluna göre ise başvuru şartları değişiklik göstermektedir. Aranan bu başvuru şartlarının neler olduğu ise iş başvurusunda bulunurken en son adımda net bir şekilde görebilmektesiniz. Genel olarak özellikle kamu personeli işçi başvuru şartları nelerdir diyorsanız da bunu aşağıdaki maddelerde görebilmektesiniz.- 18 yaşından büyük, 40 yaşını doldurmamanız gerekiyor.
- 2527 sayılı Kanun hükümleri saklı kalmak kaydı ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlarını taşımak.
- Affa uğramış olsa bile, Devletin güvenliğine karşı suçlar olan.
- Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,
- millî savunmaya karşı suçlar,
- Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
- Kamu sektörüne göre aranan diğer özel şartları taşımak. (Bu yukarıda da belirttiğim gibi her kamu personeli alınacak kuruma göre değişebilmektedir.)
- Başvuru yapılacak olan meslek koluna ait diplomanızın olması.
- Görevinizi icra edecek herhangi bir engellinizin olmaması.
- Güvenlik soruşturmasında atamaya engel teşkil olmaması.
- Haklı bir nedene dayanmaksızın belirtilen tarihe kadar yapılan çağrıya cevap vermeyen veya görüşmeye gitmeyenlerin işsizlik ödeneği kesilmektedir.
- Önerilen işi haklı bir nedene dayanmaksızın reddedenlerin ödeneği kesilmekte tekrar başlatılmamaktadır.
- Haklı bir nedene dayanmaksızın belirtilen tarihe kadar önerilecek işe/programa yönlendirilmek üzere yapılan çağrıya cevap vermeyen veya çağrı sonrasında görüşmeye gitmeyenlerin, bu durumun üçüncü kez tekrarı halinde nakdî düzenli sosyal yardımları bir yıl süreyle kesilecektir.
- Önerilen işi/programı haklı bir nedene dayanmaksızın üçüncü kez reddedenlerin nakdî düzenli sosyal yardımları bir yıl süreyle kesilecektir.
Kayıtlı Yorum Bulunmamaktadır. İlk Yorum Ekleyen Siz olun
Yorum Bırak
KVKK kanunlarına göre mail adresiniz yayınlanmayacaktır. *