10 20 50 Başlık Süt İneği Ahır Proje Örneği Maliyeti
Bedavaya tamamen ücretsiz olarak 10 baş dan 20 ile 50 büyükbaş süt ineği için modern yarı açık veya tam olarak kapalı ahır projesi sahip olmak için kesinlik ile doğru yerdesiniz. Sizlerle paylaşacağımız bu proje örneği ile bir çok devlet kurumundan hibe desteği de alabilirsiniz. Betonarme yada prefabrike tabanlı elektrik, mekanik autocad (dwg) çizimleri ile fizibilite çalışmaları için cebinizden kaç TL çıkacak hesaplamalarını da ayrıca yine burada bulabilirsiniz. Maliyet hesaplamalarını yaktıktan sonra ise 100 başa kadar çıkan kapasiteli ahır projenize hangi kurumların ne kadar hibe desteği verdiğini de yer verdiğim bilmenizi istiyorum.
Süt Hayvancılığında Ahır Kalitenizin Önemi Nedir?
Et için besicilik kadar çok fazla aranmasa da süt hayvancılığı yapacaklar için ahır projesi çok önemlidir. Bunun başlıca nedenleri nelerdir? sıralamadan önce ben ilk olarak işin doğrudan duygusal yönüne inmek istiyorum. O da ahır projelerine hibe imkanı sağlayan programlar olan TKDK, KKYDP ve DAP, KOP, DOKAP ile GAP gibi programlara başvuru yapabilme imkanının sağlanmasıdır. Bu ismini saymış olduğum programlardan yararlanarak hibe almak istiyorsanız, ahır projeniz başınıza sağma bir şekilde yapamazsınız. Süt hayvancılığı ahır projenizin hibe alabilmesi için nasıl inşa edilmesine ayrı bir alt başlıkta bu nedenle geniş bir yer verdim. Şimdi, kaliteli bir süt üretimi için ahır kuracakların başka artıkları nelerdir?
- Kesinlik ile konfordan dolayı hayvanlarınız çok daha verimli bir şekilde size süt verecektir.
- Kaliteli bir çevre olacağı için hijyen bakımından da buza kayıplarını en aza indirmiş olacaksınız.
- Devletten proje kapsamında (TKDK ve Tarım İl Müdürlükleri) geri ödemesiz kredi denilen hibe teşviklerini alabileceksiniz.
- İş yükünüz neredeyse tamamen azalacaktır. Ariyetten işçi çalıştırmak zorunda kalmayacaksınız.
- Aydınlatma, ısıtma gibi giderlerden en az %50 kar elde edersiniz.
- Beslediğiniz hayvanların gelişimi daha hızlı olacağı için yem giderleriniz de ciddi düşüş izlersiniz.
bu ve bunun gibi bir çok neden den ötürü kuracağınız ahır ister en alt sayı olan 10 baş olsun isterse 100 baş olsun bir işe başlıyorsanız kaliteli bir barınak inşasını gerçekleştirirseniz hem uzun vadeli olur, hemde yapılan yatırım daha kısa sürede size TL olarak döner. Ahır projemizin kaliteli ve projeye uygun olmasının bizlere getirmiş olduğu avantajların neler olduğunu gördük. Şimdi bu projemizin ölçülerinin nasıl olması gerektiğine geçebiliriz. Sonra ise maliyet hesaplama konusuna değineceğim.
50 Baş Kapasiteli Büyük Baş Hayvancılık Proje Örnekleri
50 Büyükbaşlık süt ineği üretimi için ahır kuracaksanız size autocad ismini verdiğimiz programla çizilmiş olan dwg formatın da bir proje mutlak suretle lazım olacaktır. Proje de tesisin iç mimarının dan tutunda elektrik ve mekanik çizimlerine kadar çizimin size ait klasörde yer alması gerekmektedir. Bundan ötürü ihtiyacınız olan dwg formatındaki bu çizimleri sayfamızda yer veriyorum. Ayrıca, projeye ait olan genel olarak ölçüler ise herkesin çok daha anlayacağı bir şekilde paylaşıyoruz. Yüksek çatılı ve fener açıklığı büyük bir yapıya sahip olan 50 başlık büyükbaş ahır projemizin tüm iç ve dış inşaat ölçüleri şu şekildedir.
- Ahırımız uzun ince bir yapıya sahiptir. 25.5 metre ene ve 30 metre uzunluğa sahiptir. Ortadan 4.4 metre yem yoluyla ikiye ayrılmıştır.
- Ahırın kenar duvar yer yükseklikleri 4 metre boyundadır. Orta fenere kadar olan yüksekliği ise 7 metre olmaktadır. Fener yüksekliği ise 1.2 metre olmaktadır. Böylece 50 başlık sağmal ahırın orta yüksekliği toplamda 8.2 metre olmaktadır.
- Gübre sıyırıcı 2.4 metre
- Çift yatak 4.8 metre
- Diğer sıyırıcı 3.3 metre
- Her iki kenara gezinti alanı için ayrılan bölüm 10 metre olması yeterlidir. Gezinti alını sonrasında aşılama için 0.70 cm bir alan yapılması gerekmekte siniz.
- Revir
- Doğumhane
- 2-6 ile 7-14 aylık buzağı alanı
- Kur dönem
- 50 baş ahır projesine ait iç mimarı çizimi.
- İç Mekanik Proje Çizimi
- Ahıra ait elektrik projesinin çizimi
- Statik Proje Örneği
Bunların yanı sıra lazım olacağınızı düşündüğümüz perde ve kolonlara ait statik rapor ile ölçümlerin yer aldığı metraj cetveline de siz değerli çiftçilerimiz için yer verdik.
Güncel Kur Üzerinden 10 ile 100 Baş Hayvan Ahır Maliyet Oranı
Aşağıdaki 50 baştan 100 büyükbaş sağmal ahır projemizin güncel olarak maliyet oranlarını sizler ile paylaştık. Hesaplamasını yapmış olduğumuz bu maliyetleri Devlet Ahır Hibe Destekleri Devam Ediyor! da yer verdiğimiz kurumlardan %65 kadar geri alabilirsiniz. 50 sağmal çiftliğimizin hesaplamasını yaptığımız kalemler inşaat ve ekipman maliyetleri olarak iki temel başlığa ayrılmaktadır. Ayrıca, özellikle inşaat maliyetlerinin bulunduğunuz il/ilçe için değişiklik gösterebileceğini söylemek isterim. Deprem etüt ve belediye statik raporlarına göre değişebilecek olan 50 başlık ahır projemizin maliyet kalemleri ise şu şekildedir.
İnşaat Giderleri:
- Ağıl: 25.5*30=765 m2 ağılın maliyeti 555 bin TL olacaktır. M2 maliyeti ortalama olarak 725 TL
- Sağımhane: 5.6*16.5 mt ebatlara sahiptir. Toplam 92.40 m2 alana sahiptir. Maliyeti ise 70.000 TL olacaktır.
- Gübre Çukuru: 140 m2 alan için maliyeti 85.000 TL olacaktır.
- Kaba Yem Deposu: 250 m2 yer için maliyeti 87.500 TL tir.
- Silaj Çukuru: 5*25 ebatları için 37.500 TL maliyeti vardır.
- Bakıcı Evi: 75 m2 için 65.000 TL (İsteğe bağlı)
- Yem Ezme Makinesi: 7.500 TL
- Yem Karma Makinesi: 60.000 TL
- Gübre Sıyırıcı Sitemi: 60.000 TL
- Gübre Pompası: 10.000 TL
- Gübre Karıştırıcı: 20.000 TL
- 6 Adet Devirmeli Suluk: 12.000 TL
- 4 Adet Kaşıma Fırçası: 12.000 TL
- Padok Demirleri (dışarıdakiler dahil) 30.000 TL
- 2.5 Süt Sağım Sistemi: 50.000 TL
- 2 Tonluk Süt Saklama Tankı: 20.000 TL
- 50 Adet yemlik kilit sistemi: 15.000 TL
- Yatak Durak Demirleri: 15.000 TL
- Hayvan Yatakları: 15.000 TL
- 8 Adet Buzağı Kulübesi: 12.000 TL
Yorumlar (1)
Yorum İçeriği
YanıtlaYorum Bırak
KVKK kanunlarına göre mail adresiniz yayınlanmayacaktır. *