Ziraat Bankası Su Ürünleri Balıkçı Gemisi Teknesi Kredisi (MART 2025)

Ana Sayfa > Hayvan Kredisi
Ziraat Bankası Su Ürünleri Balıkçı Gemisi Teknesi Kredisi (MART 2025)

Ziraat Bankası yeşil ruhsat sahibi balıkçılarımıza 40.000.000 TL' kadar üst limitli sübvansiyonlu kredi vermektedir. Resmi gazete ile 2025 yılında belirlenen, Ziraat Bankası cari faiz oranına uygulanan direk faiz destek indirim oranı %50 olmaktadır. Üretim konularına göre %100 faiz desteği sağlanmaktadır. Böylece yatırım ve işletme kredileri faizsiz olarak dahi verilmektedir. Güncel Ziraat Bankası cari faiz oranına, resmi gazetede yer alan faiz indirimlerim konuları da baz alınarak balıkçılık kredisi faiz oranları kaç? Bunu burada geri ödeme planı ve hesaplama tablosu ile bulabilirsiniz. Balıkçı gemisi ve teknesi başta olmak üzere, sübvansiyonlu krediyle neler alındığını da ayrıca işletme ve yatırım dönemindekiler için de listeledik. Başvuruda bulunacaklar hangi şartlara sahip olması gerekiyor? İstenilen gerekli belgeler/evraklar neler? Yine Ziraat Bankası devlet faiz destekli balıkçılık kredisi kullanacak balıkçılar için yer verdik.

Ziraat Bankası Su Ürünleri Kredisiyle Devlet Faiz Destekli Neler Alabilirsiniz?

Ziraat Bankası resmi gazete de Su Ürünleri Sektörü adı altında bir çok alanda tatlı ve tuzlu su ürünü yetiştiriciliği ve avcılığı yapanlara sübvansiyonlu kredi vermektedir. Böylece tuzlu ve tatlı su yetiştiriciliği ve avcılığı yapanlar devletimizin faiz desteğinden yararlanarak bir çok faaliyet konularına ait ihtiyaçlarını tedarik edebilmektedirler. Devlet faiz destekli olarak peki su ürünü yetiştiriciliği ve avcılığı yapanlar, neleri Ziraat Bankası Su Ürünleri Kredisiyle satın alabilirler.

İşletme Kredisi:

  • Faaliyetleri ile ilgili her türlü ihtiyaç duyulan alet ve ekipmanların bakım-onarım giderleri.
  • Sigorta, buz, kasa vb. alımları.
  • Yetiştiricilikte; yavru, balık, yem, ilaç, yakıt vb. giderleri.
  • Avcılıkta; tekne bakım-onarımı, yakıt, işçilik vb. giderleri.

Yatırım Kredisi:

  • Her türlü avlanma ve yetiştirme araç/gereçlerinin alımları.
  • Üretme havuzu, soğuk hava deposu gibi binaların yapımları. (soğutucu sistemler, buz makinesi alımı vb.)
  • Motor, tekne, balıkçı gemisi, balık bulucu sistemler ile balık ağı alımı.
  • Açık deniz balıkçılığında dalyan, kafes vb demirbaş alımları.
  • Hidrolik yükleme ve boşaltma aparatı, soğuk muhafaza ünitesi yapımı ile buz makinesi alımı.

Ziraat Bankası Su Ürünleri Faiz Oranları Nedir? En Fazla Ne Kadar Kredi Veriyor?

Ziraat Bankası su ürünleri faiz oranları nedir? Faiz oranlarının kaç olduğu Ziraat Bankası günce cari faiz oranlarına resmi gazete uygulanan Üretim Konusu içindeki indirim konuları belirler. Buna göre kullanacağınız Ziraat Bankası su ürünleri kredisi faiz oranlarının ne kadar olduğu belirlenmektedir. Ziraat Bankası güncel cari faiz oranı ne kadar? Resmi gazete Üretim Konu başlıklarına göre faiz indirim oranları kaç? Bunları aşağıdaki tablo halinde bulabilirsiniz. Ziraat Bankası su ürünleri kedisi ile ne kadar kredi veriyor? Yine 2025 resmi gazete yayımlanan tebligata göre en fazla en üst limit 40.000.000 TL olmaktadır.

Üretim Konuları Yatırım (%) İşletme (%)
Su Ürünleri Yetiştiricilik Belgesine ve/veya Su Ürünleri Kuluçkahane Belgesine Sahip 50 50
Planlı Üretim 20 20
Sözlemeli Üretim - 15
Su Ürünleri Yetiştiriciliği 10 10
Kadın Çiftçi/40 Yaş Altı Genç Girişimci 15 15
Yenilebilir Atık Enerji Kullanımı 5 5
Avılık Amaçlı Gemi Boyu 12 Metreden Küçük 10 10
Av Araçların Markalanmış Olması/Balıkçı Gemileri İzleme Sistemi Bulunması 10 10
Kooperatif Ortağı/Birlik Üyesi 10 10
Organize Bölgesi Tarım Yatırımları 15 15
Birinci Derece Tarımsal Amaçlı Örgüt 10 10
EN FAZLA FAİZ İNDİRİM DESTEK ORANI 100 100

Güncel Ziraat Bankası Cari Faiz Oranı (MART 2025): %45

  • Su Ürünleri Yetiştiricilik Belgesine ve/veya Su Ürünleri Kuluçkahane Belgesine Sahip Balıkçılara %50 faiz indirimi uygulanır. Böylece Ziraat Bankası cari faiz oranı senelik %22.50 olur. Aylık ise bu oran %1.87 olur.
  • 112 metreden küçük gemi alımlarından %10 daha faiz indirimi uygulanır. Ziraat Bankası cari faiz oranına böylece %60 indirim uygulanmaktadır. Ziraat Bankası gemi/tekne kredisi faiz oranı senelik %18 aylık ise faiz oranı %1.50 tır.

Ziraat Bankası Balıkçı Tekne Kredisi Hesaplama Tablosu

Ziraat Bankası sübvansiyonlu balıkçılık kredisi hesaplama işlemini tablomuzda görebilirsiniz. Balıkçı gemisi yada teknesi alacaklar için yapmış olduğumuz hesaplama geri ödeme vadesi 5 yıllıktır. Yani 60 ay geri ödemelidir. Geri ödeme planı ayda bir geri ödemeli olarak yapılmıştır. Ziraat Bankası güncel cari faiz oranına, resmi gazetede uygunlanan %60 faiz indirim eklenerek hesaplama tablosu oluşturulmuştur. Aylık taksit ve toplam maliyet oranları tam net rakamdan gün içinde yapılacak değişliklerden dolayı oluşmamış olabilir. Sonuçlar yaklaşık değerlerdir.

Ziraat Bankası %1.50 Faiz Oranları Balıkçılık Tekne/Gemi Kredisi Hesaplama
Miktar (TL) Vade (Ay) Aylık Ödeme (TL) Toplam Maliyet (TL)
500.000 60 14.210,38 TL 852.622,78 TL
750.000 21.315,57 TL 1.278.934,14 TL
1.000.000 28.420,76 TL 1.705.245,83 TL

Ziraat Bankası Su Ürünleri Başvuru Şartları Nedir?

Ziraat Bankası Su Ürünleri kredisi başvuru şartları nedir? Aranan bu şartların ne olduğunu sizlere hem Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan resmi gazeteye göre yer verdik. Hem ise, Ziraat Bankası tarımsal krediler politikasında istenilen şartların neler olduğuyla birlikte aşağıda yer verdik. Bununla birlikte gemi, tekne veya diğer balıkçılık ihtiyaçları için kredi kullanacaklardan istenilen evrakların neler olduğu da yine aşağıdaki maddeler halinde belirttik.

  • Su ürünleri yetiştiriciliği veya avcılığı ruhsatı/belgesi
  • Kimlik belgeniz
  • Kredi notu değerinizin 1500 puan ve üzerinde olması.
  • 2 Çalışan eşleri ile birlikte kefil.
  • Tekneye tam ziya sigorta yapılması gerekir.
  • Müşterek olmayan arsa/tarla ipotek edilmesi gerekir. İpotek konusu olan arsa/tarla sizin üzerinize olması şart değildir.
  • Devlete borcu yoktur yazısı ''VERGİ DAİRESİ'' üzerinden alına bilir.

Devlete borcu yoktur yazısınız İsteyenler e-Devlet üzerinden de bu belgeyi alabilmektedirler.

e-Devlet üzerinden devlet kurumlara borcu yoktur yazısının nasıl alınacağını https://www.kosgebkrediler.com/hayvan-kredisi-almak-icin-belgeler/ adresimiz den görebilirsiniz.

KOSGEB Su Ürünleri Teşvikleri Nelerdir? Nelere Destek Sağlıyor?

KOSGEB balıkçılık yapan yada 12 ay içinde desteklenen NACE kodları üzerinde işletme kurmuş olan girişimcileri desteklemektedir. (Desteklenen NACE kodları hangileri? Bunları aşağıdaki tablolarda görebilirsiniz.) Destek vermiş olduğu tüm NACE kodları Girişimcilik Destek Programı/İş Kurma Destek Programı içinde yer almaktadır. Dolayısıyla 2025 KOSGEB girişimcilik destek programlarımdan sadece hibe desteği alabilmektedir. Balıkçılarım yeni açmış yada 1 sene içinde açmış oldukları işletmelerine en fazla alabilecekleri hibe desteği peki ne kadar?

  • İş Kurma Destek Programı: 
    • Gerçek Kişi: 10.000 TL
    • Tüzel Kişi: 20.000 TL
    • Engelli, 1. derece şehit yakını, gazi, kadın/30 yaş altı genç girişimci için ilave 10.000 TL

Toplamda uygulanacak olan hibe miktarı 40.000 TL bulmaktadır.

KOSGEB: Balıkçılık Alanında Destek Vermiş Olduğu Sektörler/NACE Kodları:

  • 10.2 Balık, kabuklu deniz hayvanları ve yumuşakçaların işlenmesi ve saklanması
  • 10.20.03 Balıkların, kabuklu deniz hayvanlarının ve yumuşakçaların işlenmesi ve saklanması (dondurulması, kurutulması, pişirilmesi, tütsülenmesi, tuzlanması, salamura edilmesi, konservelenmesi vb. faaliyetler)
  • 10.20.04 Balık, kabuklu deniz hayvanı ve yumuşakça ürünlerinin üretimi (balık filetosu, balık yumurtası, havyar, havyar yerine kullanılan ürünler vb.)
  • 10.20.05 Balık unları, kaba unları ve peletlerinin üretilmesi (insan tüketimi için)
  • 10.20.06 Balığın sadece işlenmesi ve saklanmasıyla ilgili faaliyet gösteren tekne ve gemilerin faaliyetleri
  • 10.20.07 Pişirilmemiş balık yemekleri imalatı (mayalanmış balık, balık hamuru, balık köftesi vb.)
  • 10.20.08 Balıkların, kabukluların, yumuşakçaların veya diğer su omurgasızlarının unları, kaba unları ve peletlerinin üretimi (insan tüketimine uygun olmayan) ile bunların diğer yenilemeyen ürünlerinin üretimi
  • 10.41.10 Balık ve deniz memelilerinden yağ elde edilmesi
  • 30.11.04 Balıkçı gemi ve tekneleri ile deniz ürünlerinin işlenmesine ve saklanmasına yönelik fabrika gemilerinin yapımı
  • 33.19.01 Tentelerin, kamp ekipmanlarının, çuvalların ve balıkçılık ağları gibi diğer hazır tekstil malzemelerinin onarımı
  • 46.38 Balık, kabuklular ve yumuşakçalar da dahil diğer gıda maddelerinin toptan ticareti
  • 47.23 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalardaki balık, kabuklu hayvanlar ve yumuşakçaların perakende ticareti

KOSGEB balıkçılık NACE kodları içinde özellikle 47.23 olan kodla, tutmuş olduğunuz yada yetiştiriciliği yapmış olduğunuz balıkları dükkan açarak satışını yapmak için hibe alabilirsiniz. Yada bu sektöre dair bir işlemeyi 12 ay içinde kurduysanız yine KOSGEB hibe desteklerin den yararlana bilirsiniz.

KOSGEB hibe desteklerine nasıl başvuru yapılır? Şartları nelerdir? Hepsi ve daha fazlası güncel olarak => KOSGEB Hibe Kredisi Desteği Nasıl Alınır?

Herkese rast gele..