Online İnternet Üzerinden Sanal Mağaza Açarak İş Kurma
Dükkan kirası ve KDV dahil bir çok vergiden kaçmak isteyenlerin %95 oranı İnternet üzerinden kendi işlerini kurma hesaplamaları yapmaktadırlar. Vergisiz olarak kazanç elde etmek isteyenlerin kurmuş oldukları bu sanal mağazalar peki sizce ne kadar sağlıklı? Bu sorunun yanıtını verdikten sonra ise resmi prosedürler kapsamında evinizin bir odasını yada bodrumunuzu depo olarak kullanarak nasıl online iş yeri açabilirsiniz buna da yanıt vereceğim. Hadi o zaman online İnternet üzerinden ürün pazarlayarak para kazanmak isteyenler, bu her iki yol üzerinde karışılabileceklerinizi birlikte değerlendirelim.
Vergisiz İş Yeri Açmak İsteyenler Çözümü Online Satışta Arıyorlar
Real olarak bir iş yeri açacaksanız 1. yerel belediye ruhsatına 2. GİB kaydınızın olmasına ihtiyacınız vardır. Geri kalan BAĞKUR pirim ödemeleri ve meslek odalarına kayıtlarından bahsetmiyorum bile. Bu kayıt işlemlerinin sağlana bilmesi için de bir dükkana ihtiyacınız olacaktır. Böylece, açacağınız işletmenize ait bütün resmi işlemleri kira kontratınız yada dükkan size ait ise tapu belgenizle başlata bilmektesiniz. Tabi bu işlemlerin de belli bir bedeli olmaktadır. Harcanan miktarlar ise sadece tek defaya mahsus değildir. İşletme sahibi bu ödemeleri aylık ve senelik olarak düzenli bir şekilde ilgili kurumlara ödemesi gerekir. Bir hali kabarık olan bu ödemeleri yapmak istemeyenler ise vergisiz olarak iş yeri açma arayışlarına girerler. Bunun içinde online üzerinden ürün satışı yapmakta çözüm yolu aramaktadırlar. Ama, bilmedikleri bu konuda bir kaç şey vardır. Bunlar ise;
- Trendyol yada Hespsiburada gibi sanal İnternet mağazalarından satış yapabilmeniz için işletmeniz evinizde dahi olsa mutlaka GİB kaydınızın olması gerekir. Aksi taktirde satıcı hesabı oluşturmanıza sistem izin vermez.
- Ürünlerinizi Facebook yada İnstagram gibi sosyal ağlarda satmayı planlıyorsanız da eğer bilin ki özellikle banka hesaplarınız üzerinden yapacağınız alım transferleri er yada geç maliyenin bilgisayarlarına düşecektir.
Bu neden dolayı değerli arkadaşlar şayet özellikle büyük çaplı bir online iş yeri açma planınız varsa bunu vergisiz olarak yapmayı bence düşünmeyin. Hele ki bu işletme için de devletten hibe alma gibi bir planınız varsa bu hayalden şimdiden vaz geçin derim. Ama, biraz sonra ve KOSGEB Giyim Mağazası Açma Desteği de bahsetmiş olduğum şekilde iş yerinizi evinizde resmi olarak kurarak da Online satış yapabilir destek de alabilirsiniz.
Sanal Mağaza Açmak İçin Gerekenler Nelerdir?
Evinizi yada bodrumunuzu iş yeri olarak göstererek yasalara uygun bir şekilde sanal mağaza açabilirsiniz. Üretim haricinde perakende satışını İnternet üzerinden şayet yapacaksanız bunun için belediye ruhsatına ihtiyacınız yoktur. Evinizi yada bodrum katınızı depo olarak göstermeniz yeterli olacaktır. Belediyeyi bu şekilde hallettikten sonra vergi kaydınızı da evinizi iş yeri olarak göstererek oluştura bilirsiniz. Bunun içinde önce şahıs şirketi kurmanız gerekmektedir. Bu işlemleri de İnternet üzerinden sadece 10 dakika gibi kısa sürede kolaylıkla hallede bilirsiniz. İşlemelerin nasıl ve nereden yapabileceğinize geçmeden önce kayıt için aşağıdaki belgeleri hazırlamanız gerekir.
- Başvuru sahibine ait kimlik resmi
- İş yerine ait tapu yada kira kontratnamesi
Bu iki evrak yanınız da hazır ise bu adresten mükellefiyetlik işlemlerinizi oluşturmak için kayıt olunuz.
Kayıt işlemleri sırasında isterseniz anlaşmalı olan sanal ofisleri de kullana bileceğinizi bilmenizi isterim.
Daha sonra işletmenize ait belgeleri sizin için tayin edinen mali müşavire göndermeniz gerekir. Size ait ıslak imzalar için ise bir kurye tahsis edilir. Bu işlemler sonrasında şirket kurulumu iş fikrinize ait NACE koduna göre kurulur. Son olarak ise e-fatura ve e-imzalarınız oluşturarak şirketinizin kurulumu tamamlanır. Böylece tamamen yasalara uygun bir şekilde sanal mağaza açılışımız gerçekleşmiş olur. Artık satışını yapacağımız ürünlerin pazarlaması için bir sonraki adıma gönül rahatlığıyla geçebiliriz.
Online İnternet Satış Mağazası Nasıl Açılır?
Tamamen yasalara uygun bir şekilde online İnternet satış mağazası açmak istiyorsanız yukarıda bahsetmiş olduğumuz işlemi harfiyen sağlamanız gerekir. Bahsettiğimiz şekilde şirketlerini kuranlar ürünleri artık sanal mağazalarda sata bilirler. Tabi isterlerse kendilerine ait bir e-ticaret sitesi oluşturarak da ürünlerini pazarlama yapabilirler. Ama, benim İnternet üzerinden satış yapmak isteyenlere önerim kesinlikle bu amaç için kurulan sanal pazarlarla iş birliği yapılmasıdır. Bunun bir değeli bir çok nedeni vardır. Bilmeyenler için bu sebepleri sıralamam gerekirse,
- İnternet sitesi yaptırmak için en az 5.000 TL ödemek zorunda kalmazsınız.
- Ürünleri müşterilere tanıtım için SEO yada herhangi bir reklama ihtiyaç duymazsınız
- Kredi kartına taksitli satış için sanal POS almanıza lüzum yoktur.
- Sizin yerinize sanal mağaza anlaşma sağladığı için ürünleri çok ucuz maliyete müşterilerinize kargolama yaparsınız.
- Stok takibi yapmak için program almanıza gerek yoktur.
Peki bu ve bir çok avantaja sadece elde ettiğiniz cironun %15 ile 20 arasında bir bedel karşılığında nasıl Online olarak İnternet mağazalarıyla anlaşma yapabilirsiniz.
- bu adres üzerinden Trendyol satışı ortalık başvursun da bulununuz.
- Başvuru sırasında gönderdiğiniz işletmenize ait evraklar firma tarafından titizlikle incelecektir.
- Başvurunuz onay alması 1 aya kadar bulabilir.
- Onay alınan hesap aktif edilir, ürünlerinizi kategorilerinize göre listeleme yaparak satışa koyabilirsiniz.
Buraya kadar anlatılan tüm işlemler sonrasında online olarak bir İnternet satış mağazası sahibi olmuş olursunuz. Şayet sermayeniz yeterli gelmediğinden ötürü online İnternet mağazası açıyorsanız size bir teklifimizin olduğunu bilmenizi isterim. Buda sanal yerine Real bir dükkan açmak isteyenler için 1 Kuruş Sermayem Yok Sermayesiz İş Kurmak İstiyorum da yer alan hazine destekli kredilerdir.
Yorum Bırak
KVKK kanunlarına göre mail adresiniz yayınlanmayacaktır. *