İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren 3 Süper Banka (Ev, Arsa, İşyeri)

İpotekli İhtiyaç Kredisi Veren 3 Süper Banka (Ev, Arsa, İşyeri)
Reklam Alanı
Size ait olsun yada olmasın ev ve işyeri ipotekli kredi ne kadar kredi çekilir? Bununda rehin gösterilecek taşınmazın ekspertiz değer % oranına göre hesaplamasını da ayrıca yaptık. Son olarak da başvuru yapacaklar dan hangi evraklar istenileceğini de listeledik.

İpotek Göstererek Ne Kadar Kredi Çekilir? (Ev, İşyeri, Arsa)

Bankalar bireysel tüketici kredisi için belli bir üst limit belirler. Belirlenen bu miktar da bankalara göre değişir. 2023 senesi için de kimi banka en üst limit olarak 125.000 TL derken, kimi ise 150.000 TL diyebilir. Kimi bankalar ise bu miktarı 100.000 TL ile sabit tutar. Bu miktarların üzerinden ihtiyaç kredisi çekmek isteyenlerden de teminat talep ederler. Bu teminatlar ise yine bir çok bankaya göre ev yada işyeri olur. Göstermiş olduğunuz teminata göre de kredi üst limiti belirler. İpotek göstererek ne kadar kredi çekileceğini de bu belirler. Ekspertiz değerine göre rehin edilecek ev ve işyeri, imarlı arsa için ne kadar kredi çıkar diyorsanız?
  • Ev için ⇒ %80
  • İşyeri ⇒ %75
  • imarlı Arsa ⇒ %50
İpotek gösterilecek olan taşınmaz için bankalar çoğunlukla ekspertiz değerine göre bu % oranlarda kredi çıkartır. Bu oranlara göre örnek bir tablo oluşturmak gerekirse.
İpotek Konunu Oran Miktar Ne Kadar Kredi Çıkacağı
Ev %80 1.000.000 TL 800.000 TL
İşyeri %75 1.000.000 TL 750.000 TL
İmarlı Arsa %50 500.000 TL 250.000 TL
Rehin edilecek ev, işyeri imarlı arsanın ekspertiz değerinin ne kadar olduğunu bizler hali ile bilememekteyiz. Bu yüzden yukardaki tabloyu belli rakamlara göre yaptık. Tabi şimdi yukardaki tabloda rehin konusuna göre çıkacak kredinizi alabilir misiniz? Bunun için de bilinmesi gerekilen bir kaç husus bulunmaktadır. Bunlar ise şunlardır.
  1. Bankadan çekilecek olan kredinin aylık taksit ödemesi hane gelirinin altında olmalıdır.
  2. 36 ay vadeli olarak 50.000 TL kadar kredi kullanabilirsiniz.
  3. 50.001 TL ile 100.000 TL arasına 24 ay vadeli kredi kulla bilirsiniz.
  4. 100.001 üzerine ise en çok 12 ay geri ödemeli ipotekli ihtiyaç kredisi çekebilirsiniz.
Buda ne anlama geliyor. Örnek: 500.000 TL arsanın tabloda 250.000 TL çıkar demiştik. 250.000 TL için ise bankalar en fazla 12 ay geri ödemeli ipotekli kredi verir. 12 ay vadeli aylık ödemesi ortalama ihtiyaç kredisi faiz oranı %1.50 desek 23.458,80 TL yapar. Bu rakamı ödeyebilmeniz için ise 23.458,80 TL x 2 = 46.916 TL en az aylık hane gelirinizin olması gerekir. Bu miktar da hane geliriniz varsa ve aşağıdaki aranan şartlara da sahipseniz krediniz onay alır. Ev, imarlı arsa, işyeri rehin göstererek ne kadar kredi çekebilirsiniz, örneklerle açıklık getirdik. Şimdi bahsi geçen şartların neler olduğuna bir geçelim. Sonrasında hangi bankalar ipotekli kredi veriyor? Sağlamış olduğu imkânlarıyla birlikte görelim.

Ev, İşyeri, Arsa İpotekli İhtiyaç Kredisi Şartları Nelerdir? Kimlere Verilir? Gerekli Belgeler Nelerdir?

İpotekli ihtiyaç kredisi kullanılmasında şartları ve gerekli belgeleri vardır. Bu şartlar ise sadece sizden aranmakla kalınmaz. İlaveten rehin edilecek olan taşınmazdan da bazı şartlar ile gerekli evraklar aranmaktadır. Bu nedenle, ipotekli kredi kullanacaklar bu evraklar ve şartların neler olduğuna sayfamız da 2. sırada yer verdik. Kimlere verilir de sorusunun da yanıtı olan bu şartlar ise ipotek konusuna ve sizin için şunlardır. ŞARTLAR: Başvuru Sahibinden Aranan Şartlar:
  1. Findeks KKB notu riskli bölgede olmaması.
  2. Kredi kullanım üst limitine takılmıyor olması. (Hane gelirine göre yukarda bahsetmiş olduğum.)
  3. Kredi kullanım alt ve üst yaş sınırı içinde yer alması.
  4. Gelir belgenizin bulunması.
Rehin Konusuna Göre Aranan Şartlar:
  • Ev:
    • Üzerinden rehin olmaması.
    • Tapulu olması.
  • İşyeri:
    • Üzerinden rehin olmaması.
    • Tapusunun bulunması.
  • Arsa:
    • Belediye sınırları içinde olması.
    • Üzerinde takyidat yada hisse olmaması.
Rehin konusuna göre ortak aranan şart ise ''Satış kabiliyetine uygun olması'' tır. Sizden gerekli belgeler ise şunlardır. EVRAKLAR: Başvuru Sahibinden:
  1. Gelir belgesi.
    1. Ücretli çalışanlar, maaş bordrosu.
    2. Serbest meslek sahipleri, vergi levhası.
    3. Kira geliri olan, kira kontrası ve tapu.
    4. Emekliler, hesap cüzdanı.
  2. Nüfus cüdanı/Ehliyet/Pasaport.
  3. Adres teyit edici belge.
Rehin Konusuna Göre:
  • Ev:
    • Tapu Belgesi.
  • İşyeri:
    • Tapu Belgesi.
  • Arsa:
    • Tapu Belgesi.
İpotekli ihtiyaç kredisi başvuru şartları ve gerekli evrakların neler olduğu da bunlardır. Şimdi sıra geldi hangi bankalar ipotekli olarak ihtiyaç kredisi verdiğine.

Kendi Evimi İşyerimi Arsamı İpotek Ederek Kredi Almak İstiyorum (Hangi Bankalar Veriyor?)

Sadece kendi evinizi yada işyerinizi veya arsanızı ipotek ederek kredi çekmek zorunda değilsiniz. Dilerseniz ikinci bir şahsa ait olan arsa, ev yada işyerini de rehin ederek ipotekli kredi kullanabilirsiniz. Size ait olsun yada olmasın ev, arsa, işyeri ipotekli olarak hangi bankalar kredi veriyor diyorsanız da, listemizi yine aşağıda görebilirsiniz.
  1. Vakıfbank
  2. T.C. Ziraat Bankası
  3. Akbank
  4. HSBC
  5. Denizbank
  6. Halkbank
  7. QNB Finansbank
  8. ING
  9. Garanti BBVA
  10. Odeabank
  11. Alternatifbank
Yapmış olduğumuz araştırmalar neticesinde ev, işyeri ve arsa gibi taşınmazlar için ipotekli ihtiyaç kredisi veren bankalar tam 11 tanedir. Şimdi gelelim ipotekli ev, arsa ve işyeri kredisi veren bankaların imkanlarının neler olduğuna.

1- Vakıfbank Ev, İşyeri, Arsa İpotekli İhtiyaç Kredisi Fırsatları Bir Harika!

En iyi ev, arsa yada asra ipotekli ihtiyaç kredisi veren bankalar da 1. sırada Vakıfbank gelir. Bunun en büyük ise 2 sebebi vardır. İlk nedeni şimdi ev, arsa yada işyeri ipotekli kredinizi hemen çekebilir, taksitlerini ise tam 90 gün sonra ödemeye başlarsınız. Buda şu demek oluyor ki, 3 ay ödemesiz ipotekli ihtiyaç kredisi kullana bilirsiniz. Vakıfbank ipotekli ihtiyaç kredisi kullanılmasının diğer bir sebebi ise, bütün bankalara göre çok daha düşük faizli olarak teminat karşılığı kredi veriyor olmasıdır. Bence bu iki çok geçerli neden ipotekli ihtiyaç kredisi kullanacaklar için Vakıfbank tercihinde bulunmaları için fazlasıyla yeterlidir.

Vakıfbank Temmuz ayı ipotekli kredi faiz oranı %1.79 olmaktadır. Kredi miktarına göre 36 ay vadeli verilen ''Vakıfbank İpotekli İhtiyaç Kredisi'' için kredi tahsis ücreti olarak %0.5 olmaktadır. Kredi tahsis ücreti üzerinden %5 oranında banka sigortası uygulamaktadır. Güncel faiz oran ve kesinti miktarları =>

Geri Ödeme Planı:
Vakıfbank İpotekli İhtiyaç Kredisi Hesaplama Tablosu
Miktar Vade Aylık Taksit Ödeme
50.000 TL 36 2.037,24 TL
100.000 TL 24 5.430,42 TL
Vakıfbank ev ve iş yeri ipotekli kredisinin faiz oranları ve geri ödeme bu ay için yukarda olduğu gibidir. Vakıfbank sonrasında ev, işyeri gibi taşınmazlar için kredi veren sizlere önereceğim 2. bankamız ise ⇓ da yer almaktadır.

2- Halkbank Ev, İşyeri İpotekli İhtiyaç Kredisi Faiz Oranları Bir Hayli Cazip

İpotekli olarak yüksek meblağlarda ihtiyaç kredisini en iyi imkanlar doğrultusunda sunan 2. bankamız ise Halkbank'tır. Rehin edilecek olan ev yada iş yeri sizin olsun olmasın ipotekli ihtiyaç kredisi Türkiye Halk Bankası üzerinden çekebilirsiniz. Geri ödeme planını 36 ay vadeli olarak müşterilerine sunan Halkbank, talep edilmesi durumunda 3 ay ödemesiz olarak da ipotekli ihtiyaç kredisi vermektedir. Faiz oranlarına gelirsek. Bir çok bankaya göre çok daha düşük oranlara sahip olmaktadır. Aynı şekilde ipotek edilecek taşınmaz için ekspertiz ve ipotek tahsis ücreti rakamları da bir hayli düşük olmaktadır. Bu oranları kaç diyorsanız, aşağıda geri ödeme planıyla birlikte görebilirsiniz. Not: Ekspertiz ücreti avans olarak alınmaktadır. İpotek edilecek olan taşınmasın lokasyonuna göre değişiklik göstere bilmektedir. Geri Ödeme Planı:
Halkbank İpotekli İhtiyaç Kredisi Hesaplama Tablosu
Miktar Vade Aylık Taksit Ödeme
50.000 TL 36 2.118,47 TL
100.000 TL 24 4.236,95 TL
Buraya kadar 2 kamu bankamızın ipotekli ihtiyaç kredisi imkanlarının neler olduğundan yer verdik. Şimdi rehinli kredi kullanmak istemeyenler için önereceğimiz 3. ve son bankamızın hangisine geçiyoruz. Bu bankamızı da özel bir banka olarak belirledik.

3- Akbank Konut (Ev) İpotekli İhtiyaç Kredisi İmkanı Sağlamaktadır

Akbank ev ve iş yeri ipotekli olarak yüksek miktarlarda ihtiyaç kredisi vermektedir. İpotekli olarak ihtiyaç kredisi kullanacaklar, kamu bankalarını tercih etmiyorsa da Akbank bence en iyi alternatif özel bankadır. Bunun bir çok nedeni vardır. Öncelikli olarak ipotekli kredisinin faiz oranı, kamu bankalara oldukça yakındır. 2. nedeni ise, kamu bankalarına göre krediniz çok daha hızlı bir şekilde onay alır. Bu yüzden özellikle yüksek miktarda acil krediye ihtiyacınız var ise Akbank en iyi tercihtir. Bankamızın güncel faiz oranları kaç diyorsanız da bunu aşağıda geri ödeme tablosuyla birlikte görebilirsiniz. Akbank ipotekli ihtiyaç kredisi güncel faiz oranlarını ⇒ bu bağlantıyı takip ederek görebilirsiniz.
Miktar Vade Faiz Oranı Aylık Taksit Miktarı Toplam Maliyeti
50.000 TL 12 %1.96 4.830,78 TL 60.036,61 TL
24 %1.94 2.742,79 TL 67.894,31 TL
36 %1.87 2.039,33 TL 75.483,12 TL
100.000 TL 12 %1.96 9.661,56 TL 118.268,48 TL
24 %1.94 5.485,59 TL 133.983,88 TL

 Bankanın ipotekli kredi için diğer uyguladığı ücretlendirmeler ise şu şekildedir.

  • Rehin ücreti ⇒ 1.400 TL
  • Diğer ücretler ⇒ 404 TL
Bu oranlar ile Akbank ipotekli kredisi başvurusunda bulunmak için banka şubesine aşağıda yer alan evraklarla gidebilirsiniz. Evraklar:
  • Nüfus hürriyetini gösteren  sürücü belgesi/pasaportun aslı ve fotokopisi/nüfus cüzdanı.
  • Adresini teyit edici son ay ödenmiş herhangi fatura.
  • Gelir durumunu gösteren belge:
    • Çalışan: Maaş bordrosu.
    • Serbest Meslek Sahipleri: Vergi levhası.
    • Kira Geliri Olan: Tapu aslı veya fotokopisi.
    • Emekliler: Hesap cüzdanı​
  • İpotek alınacak gayrimenkulün tapusu.
İpotekli ihtiyaç kredisi veren en iyi 3 bankamızın hangileri olduğunu sizler için bir araya getirdik. Umarım ipotekli tüketici kredisi hakkında merak ettiğiniz tüm soruların yanıtı bu içerikte bulabilmişsinizdir. Bulamadıysanız da bize lütfen yorumlar bölümünde çekinmeden sorunuz. Gün içinde çok büyük ihtimalle o sorunuzu da cevaplarız.

Yorumlar (1)

Image

Yorum İçeriği

Yanıtla

Yorum Bırak

KVKK kanunlarına göre mail adresiniz yayınlanmayacaktır. *