Hibe Kredi

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi (2022 Desteklerini Hesaplama)

12.253

Yeni hayvansal olarak işletme kuracak olanlar ile mevcut pozisyonunu çoğaltmaya kredi ile gidecekler için en iyi finansman kesinlikle Ziraat bankasıdır. Canlı damızlık veya anaç hayvan alımları için şartlara uygun olan çiftçilerimize Ziraat 2022 yılında da harika faiz olanakları sağlamaya devam etmektedir. Ocak ayında yayımlanan faiz desteklemesi ile büyük ve küçükbaş hayvancılık ile kanatlı sektörüne 5 sene geri ödeme vadeli finansman sağlayan banka su üreticilerinde yanında olmaya devam etmektedir. Bankanın senelik olarak belirlemiş olduğu cari faiz oranına ilaveten uygulana bu faiz indirim desteklerine bu sene 40 yaş altı genç çiftçilerimize ile kadın girişimcilerimiz de %10 ekstran indirim olanaklarından yararlanmaya başlamıştır. Tüm bu faiz destekleriyle ortaya çıkan oranlarla sizlere hesaplama tablosu da oluşturduğumu bilmenizi isterim.

Ziraat Bankası Hayvancılık Kredisi (2022 Desteklerini Hesaplama)

3 aydan başlayıp 6 ay ile 12 ay yani 1 sene geri ödemeli olarak Ziraat bankası hayvancılık kredisi çekmek isteyenler. Başvuru şartlarını neler diyorsanız ilk olarak işletme belgesinin olması var ise de güncel olunması gerektiğini bilmenizi isterim. Bunun haricinde Findeks KKB notu ile çekilecek hayvan kredisine yine teminat gösterilmesi de 2022 yılında aranan şartlar arasında yer almaktadır. Diğer şartları ver başvuru için gerekli evrakların neler olduğu nu ise yazımın devamında bulabilirsiniz.

Ziraat Bankası Hayvan Kredisi 2022 Şartları Nedir?

Ziraat bankası tarımsal ve hayvansal alımlarda çiftçilerimize şartları sağlamaları durumunda düşük ile faizsiz kredi imkanlarını sağladığını bilmeyenimiz yoktur sanırım. Banka tarafından bu alanlarda yatırım yapacaklar için talep edilen şartlar her ne kadar farklı bankalara göre biraz daha ağır olsa da aslına bakıldığında talepler çokta mantıklıdır. Yatırım yapılacak olan konu başlıklarına göre talep edilen şartlar ile çiftçilerimizden istenilen şartlar olarak bu talepler 2 başlığa ayrılmaktadır. Yatırım konularında istenilen şartlar Resmi Gazete Hayvancılık Destekleme Bildirgesi ile üreticilerimize ilan edilmiştir. Bu bildirgeyi oluşturan ana faktörler ise şunlardır.

  1. Alınacak olan hayvanın cinsi.
  2. Almak istediğiniz hayvanın küpe numarasının belli bir süre içerisinde HAYBİS sisteminde yer alıyor olması. (Küpe numarası sorgulamak için buraya göz atabilirsiniz.)
  3. Hayvana göre belli bir miktarda alım yapılması yada mevcut sayının istenilenin üzerine çıkarılması
  4. Hayvan konusuna göre doğum miktarı ve yaşı.

gibi temel şartlardan oluşmaktadır. Kredi başvurusunda bulunacak olan çiftçilerimizden aranan diğer şartlar ise aşağıda yer alan başlık altında yer almaktadır.

blank

Çiftçilerimizden Aranan Şartlar Nedir?

Devlet hibe kredi dahi vermiş olsa inanın sizlerden bazı şartlar arayacaktır. Faiz desteklemeleri ile verilen hayvan kredilerinde de bu kural değişmemektedir. Şartlar sizlere yazımın başında da belirttiğim gibi iki şekildedir. Birincisi alınacak olan hayvanlarda aranan şartlar (bunlar resmi gazeteye göre belirlenmiş) ikincisi ise başvuru yapan çiftçimizden istenilen şartlar (bu şartlar bankacılık kanunlarına göre belirlenmiştir.) aran maktadır. Hayvanlarda istenilen özellikleri açık bir şekilde ele aldıktan sonra şimdi sizlerden istenilen şartları inceleyebiliriz. Bunu da yine ister seniz maddeler halinde belirteyim, konu daha açık bir şekilde anlaşılır olur.

  1. 2022 senesinden itibaren veri dairesinden borcu yoktur yazısı istenmektedir. Bu belge aynen bu görselde ki gibi olmalıdır. (Borcu yoktur yazınızı e-devlet üzerinden de artık https://www.turkiye.gov.tr/gib-intvrg-borcuyokturyazisi adres üzerinden temin edebilirsiniz.)
  2. Başvuru sahibinin hayvan işletme belgesi olması şarttır. Belgenin nasıl alınacağını ise ÇKS Belgesi Nasıl Çıkarılır? Talep Edilen Belgeler Nelerdir? da bula bilirsiniz.
  3. Mutlaka çiftçimizin KKB kredi notu değeri Findeks sistemi üzerinden sorgulanır. Şayet başvuru sahibinin istihbarat sorgusu olumsuz çıkar ise hayvan kredisi talebi onaylanmaya bilinir.
  4. En az iki tane kefil eşleri ile birlikte talep edilebilir.
  5. İlk defa hayvansal krediler için başvuruda bulunacaklardan herhangi bir taşınmaz ipotek istenilir.
  6. Faal olarak hayvancılık ile meşgul olanlardan ise üzerlerine kayıtlı hayvanların küpe numaraları ile kredi imkanı sağlana bilinir.
  7. Daha önceden aynı krediden yüksek rakamlarda kullanmamış olmanız da gerekir.

tüm bu adımlar olumlu bir şekilde sağlanır ise ipotek için bir eksper gelecektir. Eksperin incelemeleri sonrasında herhangi bir aksi bulguya rastlanılmaz ise başvuru yaptığınız Ziraat bankası hayvansal krediniz büyük ölçüde onaylanacak en azla 3 iş günü içinde de krediniz hesabınıza aktarılacaktır.

Ziraat Hayvan Kredisi Faiz Oranları 2022’de Ne Kadar?

Ziraat bankası tarımsal ve hayvansal alandaki çiftçilerimiz için bu sene belirlemiş olduğu cari faiz oranı senelik %14 olmaktadır. Bu faiz oranı üzerinden ise her sene ocak ayında yayımlanana Cumhurbaşkanı kararnamesinde yer alan faiz indirimlerini uygulamaktadır. 2022 yılında yayımlanan kararname de diğer senelere göre bu yıl 40 yaş altı genç çiftçilerimiz ile kadın girişimcilerimiz de dahil olduğu göze çarpmaktadır. Onun haricinde YATIRIM ve İŞLETME konuları için kredi kullanacaklara farklı kalemler ile faiz indirim desteği de sağlandığı gözükmektedir. Detaylı olarak bu yıla ait Cumhurbaşkanı kararnamesini görmek istiyorsanız buna buradan erişim sağlamayabilirsiniz. Eğer ki tablodan herhangi bir fikir çıkaramadı iseniz biz sizler için hayvansal konu başlıklarına göre mevcut uygulanan faiz oranları ve kredi üst miktarlarına yer verdiğimizi belirtmek isterim. İlk olarak 8 ana konu başlığı için uygulanan kredi üst limitleri ne kadar? buna sizler ile paylaşmak istiyorum. Sonrasın da ise yine hayvan konusuna göre uygulana güncel faiz oranlarına ilgili başlıklarının altında değineceğim.

Süt ve Kombine Sığır Yetiştiriciliği
En üst miktar 25 milyon TL olarak verilmektedir.

Damızlık Düve Yetiştiriciliği
En fazla çiftçilerimize 10 milyon TL olarak verilmektedir.

Büyük Baş Hayvan Besiciliği
En üst miktar olarak 10 milyon Türk lirası olarak verilmektedir.

Küçükbaş Koyun, Keçi Yetiştiriciliği
En fazla çiftçilerimize 15 milyon TL olarak verilmektedir.

Arcılık
En çok 2 milyon 500 TL olarak üreticilerimize kredi imkanı sağlanmaktadır.

Kanatlı Sektörü
Damızlık için 10 milyon yumurta tavukçuluğu için ise en çok 5 milyon TL olarak verilmektedir.

Su Ürünleri (Balıkçılık)
En fazla 10 milyon TL olarak verilmektedir.

Geleneksel Yaygın Hayvansal Üretim
100 Bin TL kadar faizsiz üstündeki rakamlar için 1 milyon 500 bin TL kadar üst miktarlar ile kredi sağlanmaktadır.

Evet, şimdi bahsetmiş olduğumuz 8 ana başlık altındaki hayvansal kredilerin üst miktarını biliyoruz. Peki, bu konulara sağlanan kredi faiz desteği ne kadardır? Destek sonrasında faiz oranları nedir?

  • Süt ve Kombine Sığır Yetiştiriciliği
    • Her iki dönem için %50 faiz desteği ile senelik %7.00 aylık %0.58
  • Damızlık Düve Yetiştiriciliği
    • Her iki dönemdeki çiftçilerimiz için %75 faiz desteği ile yıllık %3.50 aylık ise %0.29
  • Büyükbaş Hayvan Besiciliği
    • Çiftçilerimize işletme ve yatırım dönemleri için %50 faiz desteği sağlanır. Böylece yıllık %7.00 aylıkta ise %0.58 faiz uygulanır.
  • Küçükbaş Hayvancılık
    • %75 faiz desteği her iki dönemdeki çiftçilerimize uygulanır. Yıllık faiz oranı böylece %3.50 aylık da ise bu oran %0.29 kadar düşmektedir.
  • Arıcılık
    • %50 faiz indirimi yine her iki dönemdeki çiftçilerimize uygulanır. Senlik böylece faiz oranı %7.00 aylığa vurulduğunda ise bu miktar %0.58 düşmektedir.
  • Kanatlı Sektörü (yumurta)
    • Yatırım dönemine %25 faiz desteği sağlanır. Böylece yıllık %10.50 aylık ise %0.87 faiz imkanlarından yararlanabilirsiniz.
    • İşletme dönemi için ise %50 faiz desteği ile faiz oranı yıllık %7.00 aylık %0.58 oranına düşmektedir.
  • Kanatlı Sektörü Damızlık
    • %75 faiz indirimi ile yıllık %3.50 aylık ise %0.29 faizli kredi kullana bilirsiniz.
  • Su Ürünleri
    • Her iki dönem için uygulanan faiz desteği en az %50 olmaktadır. Böylece yıllık faiz oranı %7.00 aylık ise bu oran %0.58 kadar düşer
  • Geleneksel Yaygın Hayvansal Üretim
    • 100 Bin TL kadar her iki dönem için de faizsiz kredi verilir. Onun üzerinde rakamlar için ise %50 faiz indirimi ile yıllık %7.00 aylık %0.58 faiz uygulanmaktadır.

Yukarıda yer alan bu faiz oranları işletme belgesi olması durumunda en yüksek faiz oranlarıdır. Bu oranlara birde aşağıdaki niteliklere haiz olmanız durumunda her biri için %10 daha faiz indirimi uygulanmaktadır.

  • 40 yaş altı çiftçi olmanız durumunda
  • Herhangi yaşta (18 yaştan büyük) kadın girişimci olmanız durumunda
  • Yurt içi doğan hayvan alımlarından
  • Kendi yemini üreten ve mera kullanımlarında
  • Atıl işletme alımları
  • İyi tarım uygulaması içerisinde yer alanlar

Şimdi gelelim hesaplamaya işlemleri ile geri ödeme planlamasına

Ziraat Bankası Hayvan Kredisi Hesaplama

Ziraat bankasının farklı hayvansal konularına göre uygulamış olduğu kredi faiz oranlarını artık biliyoruz. Şimdi sıra geldi bu faiz oranlarına göre hesaplama tablolarımızı oluşturmaya. Doğrudan çiftçi kaydınız olduğun da sizlere uygulanacak olan faiz miktarları %0.29 ve %0.58 ile %0.87 den ekseri oluştuğunu görüyoruz. Büyükbaş ve küçükbaş ile kanatlı (tavuk) sektörü için hesaplama tablomuzu bu üç faiz oranının üzerine göre yapacağım. Hesaplama tablomuza geçmeden evvel bilmeniz gereken bir hususa daha değinmek istiyorum. Ziraat bankası burada bahsettiğim => Yem Kredisi dahil olmak üzere vadelerini 1 yıl ödemesiz 60 ay olarak sağlamaktadır. İsteğe bağlı olarak bu vadenin haricinde 3 ayda 1 ödemeli yada 6 ayda 1 ödemeli olarak da geri ödeme takviminizi isterseniz oluştura bilirsiniz.

Sizler için bizim oluşturduğumuz ödeme planı ise çiftçiler tarafından en çok tercih edilen 3 ayda bir ödemeli 60 ay vadeli olandır.

Aylık %0.29 Faizli Kredi Hesaplama Tablosu
Miktar 3 Ayda 1 Ödeme Toplam Maliyet
25.000 TL 1.386 TL 27.744,15 TL
50.000 TL 2.772 TL 55.488,25 TL
75.000 TL 4.161 TL  83.232,30 TL
100.000 TL 5.547 TL 110.976,27 TL
125.000 TL 6.936 TL 138.720,46 TL
150.000 TL 8.322 TL 166.464,54 TL
175.000 TL 9.708 TL 194.208,62 TL
200.000 TL 11.097 TL 221.952,63 TL

 

Aylık %0.58 Faizli Kredi Hesaplama Tablosu
Miktar 3 Ayda 1 Ödeme Toplam Maliyet
25.000 TL 1.533 TL 30.667,95 TL
50.000 TL 3.066 TL 61.335,78 TL
75.000 TL 4.599 TL 92.003,65 TL
100.000 TL 6.132 TL 122.671,63 TL
125.000 TL 7.665 TL 153.339,58 TL
150.000 TL 9.198 TL 184.007,57 TL
175.000 TL 10.731 TL 214.675,46 TL
200.000 TL 12.267 TL 245.343,46 TL

 

Aylık %0.87 Faizli Kredi Hesaplama Tablosu
Miktar 3 Ayda 1 Ödeme Toplam Maliyet
25.000 TL 1.686 TL 33.768,44 TL
50.000 TL 3.375 TL 67.536,51 TL
75.000 TL 5.064 TL 101.304,99 TL
100.000 TL 6.753 TL 135.073,07 TL
125.000 TL 8.442 TL 168.841,48 TL
150.000 TL 10.128 TL 202.609,61 TL
175.000 TL 11.817 TL 236.377,98 TL
200.000 TL 13.506 TL 270.146,06 TL

Ziraat Bireysel Kredi Kullanarak Hayvan Alabilirsiniz!

Özellik ile az sayıda hayvan almak isteyen çiftçilerimizin kredide tercih ettikleri paket bireysel kredidir. Ziraat bankasının bütün bankalardan çok daha düşük faizler ile bu imkanı sağlaması farklı bir de ayrıcalıktır. Bunun yanı sıra 36 ay vadeli olarak sağlanan imkanlar ise çiftçilerimizin bu krediyi tercih etmesinde ok büyük bir rol oynamaktadır. Dolayısı ile sizlerde şayet bireysel kredi ile canlı hayvan almak için bu fırsattan yararlanmak istiyorsanız aşağıdaki oranlar ile başvurunuzu anında yapa bilirsiniz.

blank

Ziraat-Bireysel-Kredi-Kullanarak-Hayvan-Alma

Aralık ayı için Ziraat Bankası çiftçilerimize 36 aya kadar sabit faiz imkanları ile kredi sunmaktadır. 36 aya kadar bütün vadeler için bankanın sabit faizi aylık %1.79 oranındadır. Ancak, emekli bir çiftçimiz ve maaşınızı Ziraat bankası üzerin den alıyorsanız bu faiz oranı aylık %1.69 kadar düşmektedir. Bu ay emekli çiftçilerimizi göz önünde bulundurarak onlar için bir hesaplama tablosu oluşturduk.

Ziraat Bankası Emeklilere Özel Kredi
Miktar 24 Ay Toplam Geri Ödemeniz
15.000 TL 641,76 TL 591,14 TL
25.000 TL 1.069,60 TL 985,24 TL
35.000 TL 1.497,45 TL 1.379,33 TL
40.000 TL 1.711,37 TL 1.576,38 TL
50.000 TL 2.139,21 TL 1.970,47 TL

Bu faiz oranlarından yararlanmak istiyorsanız ve şayet emekli maaşınızı Ziraat üzerinden alıyorsanız hafta sonu dahil olmak üzere Ziraat Mobil uygulaması ile başvurunuzu yapabilirsiniz.

BİZİ LÜTFEN DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 13 Ortalama: 2.2]

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 114 YORUM
  1. Ahmet dedi ki:

    Esimin adina isletme var aktif olarak calisiyoruz uzerimize tasinmaz yok ama baska birinin ustune tasinmaz gosterirsek 18 ay yem kredisi kullanabilirmiyiz

  2. Mustafa dedi ki:

    Eşimin adına işletmemiz var 5 tane küpeli büyük baş hayranımız var 50 bin lira hayvan komedisi almamıştı yoruz işi ilerletmek için cephece belgemiz yok nasıl ala biliriz kirediyi

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Ahırınız var ise işletme belgesini Tarım Müdürlüklerin den çıkartınız.

  3. Fatih Başbakkal dedi ki:

    350 Büyükbaş ruhsatlı çiftliğim var.2 yıl kiraya vedim.Uzun zamandan beri boş ve bakımsız kaldığı için harabeye dönmüştür. Çiftliğin üzerine kredi kullanılmamıştır. Benim maddi imkanım müsait değil.Ahırın ve yapılı yerlerin tadilatı için 150 bin tl masraf gerekiyor.Çiftliği ekonomiye kazandırmak için ne yapabilirim.

  4. Murat dedi ki:

    200 bintele hayvan keredisi faizi 18 ay sonra ne kadar ödenir masrafı nekadar olur 18 ay sonra taksit yapilabiyirmu

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      18 ay sonra ödemeli bir kredi paketi yok efendim. Kredi faiz oranları size göre değişmektedir. Yaşınız, hangi hayvanı alacağınız, ilk defamı başlıyorsunuz gibi soruların yanıtlarını hesaplama yapabilmemiz için bilmemiz gerekiyor.

  5. Mustafa dedi ki:

    Destekten nasıl yararlanabiliriz