TKDK Nelere Ne Kadar Hibe Kredi Veriyor?

Resmi gazetede 21 ekim 2016 cuma günü yayımlanan tebliğ numarası 2016/37 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlükleri kırsal kalkınmayı desteklemek adına hazırladığınız projenin %50 sine hibe desteği vermektedir. Kırsal alanda yatırımların desteklenmesi adına 2021 yılında da verilecek olan hibeler hız kesmeden devam edecektir. Resmi gazete yayımlanan Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Tarıma Dayalı yatırımların desteklenmesi hakkında ki yazılı tebliğ eksiksiz olarak BURADA yer almaktadır.
Burada Neler Var?
TKDK Nelere Hibe Veriyor?
Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu kırsal alanda yapılacak olan bir çok faaliyete destek vermektedir. Destek oranları bulunduğunuz yıl içinde değişikli gösterse de kurumun desteklediği alanlar;
- Yaş sebze ve meyvenin tasnif edilmesi ve depolanması için yapılan yatırımlara 2,000,000 TL
- Tohumların işlenmesi ve paketlenerek depolanması için 2,000,000 TL
- Bitkisel ürünlerin depolanma, işlenme ve paketlenmesi adına kurulacak olan tesislere 1,500,000 TL
- Büyük veya küçükbaş yada kanatlı her tür hayvanın işlenmesi ve paketlenerek depolanmasına 2,000,000 TL
- Başta alabalık veya somon gibi açık alanda kurulacak su hayvancılığına 2,000,000 TL
- Seracılık olarak sebze veya meyve yetiştiriciliği yapan yada yapacak olanların seralarını yenilenebilir enerji sistemi ile kurmaları durumunda 2,000,000 TL
- Açık alanda kurulacak rüzgar ve güneş enerjisi gibi yenilenebilir tesis kurumlarına 2,000,000 TL
- Çelik silo 1,500,00 TL
- Soğuk hava depolarına 1,500,00 TL
- Bitkisel veya hayvansal olarak gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması gibi tesis kurumlarına 2,000,000 TL
- İnek, dana, düve gibi büyükbaş hayvansal yetiştiriciliği için yatırım yapacaklara 1,500,000 TL
- Küçükbaş olarak koyun, keçi gibi sabit hayvan yetiştiriciliği için 1,000,000 TL
- Kültür mantarı yetiştiriciliği için 1,000,000 TL
- Çiftçi faaliyetlerini geliştirici yönde yapılacak olan alt yapı yatırımları için 500,000 TL
- Eskimeye yüz tutmuş el sanatlarını tekrar hayat vermek adına yapılacak yatırımlara 500,000 TL
- Bilişim sistemlerine yönelik eğitim faaliyetlerine 500,000 TL
Bütçe 2016 yılında ayrılmıştır. Bu bütçe 2021-2022 yıllarında giderek artacaktır.
TKDK Canlı Hayvan Alım Hibe Oranları?
Değerli çiftçilerimiz alınacak olan canlı büyükbaş veya küçükbaş hayvan alımlarında tamamına hibe kredi verilmemektedir. Ancak proje kapsamında alacağınız büyükbaş besiciliği için %30 büyükbaş süt sığırcılığında %40 küçükbaş hayvancılıkta %60 oranında hibe krediler verilmektedir. Kurulacak olan kesimhane hibe desteği kapsamında yer almamaktadır. Büyükbaş et sığırcılığı için hayvan alacaklar en az 30 baş olmalıdır. Büyükbaş alacakların ihtiyaç duydukları gübre çukuru ve sıyırıcı, sabit veya hareketli yem karma makinesi silaj çukuru ve yem deposuna da hibe verilmektedir. Süt üretimi için manda sığır alacakların en az 10 baş almaları bu kapsamda ihtiyaç duyacakları alet edevatlar dahil hibe kapsamındadır. Küçükbaş etçil yada sütçü olarak için koyun veya keçi alacaklar en az 100 baş almaları gerekmektedir. Kültür balıkçılı için yatırım yapacakların ise en az 10 ton kapasiteli olması gerekmektedir. Kültür mantar yetiştiriciliğinde ise kompost hazırlama ünitesi içerik de yer alan raflar ve paketleme makineleri desteklenmektedir.

TKDK Nelere ve Ne Kadar Hibe Kredi Veriyor
TKDK Hibe Verdiği Tarım Makineleri Nelerdir?
TKDK destek vermiş olduğu sektörler ve bu sektörlere ait yatırım hibe miktarlarını sizlere belirttik. Şimdi sıra büyük bir merak konusu olan hangi alet alımlarına hibe desteği veriliyor sorusunu yanıtlamaya geldi. %65 oranına kadar hibe almak isteyen en az 20 dönüm = dekar (20.000 m2) alana sahip ”’ Tıbbi Aromatik Bitki ” eken çiftçilerimiz ile kooperatif ve birliklerin alabilecekleri hibeli alet ve edevat listesi aşağıdaki tabloda olduğu gibidir.

TKDK Nelere Hibe Veriyor
Bu desteğe kimler nasıl başvurabilir?
Bu destekten faydalanacak olan kişilerin öncelik ile çitçi kayıt sisteminde yer almaları ve TUİK verilerine göre nüfusu 20,000 den az olan yerleşim yerleşim yerindekiler başvurabilir. Başvuru yapacakların kamudan bağımsız olması ve daha önce hibe desteği almaması gerekmektedir. Başvuru yapacak olan çiftçinin son başvuru tarihi olan 04,12,2016 tarihinden önce başvurusunu sağlaması gerekmektedir.
Teknik proje hazırlama rehberi BURADA yer almaktadır.
Mersin ili tarsus ilçesi esenler/tekfur mahallesi/köyü sınırları içerisinde sulu tarım yapılabilen 17 dönüm taşınmazı limon bahçesi yapmak için 12 yıllığına kiralama yaparak. tarımsal arazinin kurulumu için, fide, çit, sulama sistemi derin kuyu, işletme ihtiyacında kullanılacak güneş paneli için, İpart/kırsal kalkınma hibe desteğinden faydalanmak istemekteyim, bu desteklerden faydalana bilirmiyim.
Yenilebilir enerji yatırımları için destek alabilirsiniz.
Yozgatta çiftçilik yapmaktayız nohut,mercimek, buğday ekimi yapıyoruz hibe destekli traktör almak istiyoruz hangi şartlarda alabiliriz
Şuan için hibe destekli traktör desteği bilgidiğim kadarı ile yok efendim.
Şanlıurfa bölgesinde tam devlet destekli hangi üretim sektörler vari
(0414) 314 15 39 bu numaradan aktif olan destekler hakkında bilgi alabilirsiniz.
Merhaba ben Şanlıurfa da ikamet ediyorum hangi şartlarda hibe alabilirim hayvancılık yapmak istiyorum arazim yok kiralamada oluyormu bide başka yerlerde kayıtlı olmam şart mı teşekürler
Kiralama ile olur, ikametgah ettiğiniz yerde işletme kurmanız gerekiyor, ÇKS belgesi şart, (0414) 314 15 39 bu numaradan detayları öğrenebilirsiniz.
KARABÜK/ OVACIK İ
1,5 DÖNÜM ARZİM VAR. GÖLETTEN SULAMA YAPILABİLİR DURUMDA. SERA KURMAK İSTİYORUM. HİBE VE KREDİ ÖNERİLERİNİZ NELERDİR.
Karabük ilimiz TKDK da gözükmüyorum. Dolayısı ile IPARD programlarından yararlanamazsınız. Tarım İlçe Müdürlüklerine giderek diğer desteklerden ama hibe destekleri hakkında bilgi alabilirsiniz.