Hibe Kredi

KOSGEB Kırtasiye NACE Kodu Destek Hibeleri Nelerdir?

KOSGEB Kırtasiye NACE Kodu Destek Hibeleri Nelerdir?

KOSGEB destekleri ile kırtasiye kuracak olan yeni girişimcilere NACE kodu ve iş planı projesi her aşamada ihtiyaçları olacak en önemli şeylerdendir. Kurum aracılığı ile kırtasiye sektöründe hibe alacakların aşamalı olarak hangi adımları sergilemeleri gerektiğini bu kodlar ve proje örnekleri ile birlikte yer verdik.

KOSGEB Kırtasiye dükkanlarını desteklemekte midir ?

İlk olarak ön çok merak edilen soru olan KOSGEB kırtasiye sektörünü destekleyip desteklemediğinden bahsetmemiz çok isabetli bir başlangıç olacaktır. Zira, kurum şayet bir sektörü desteklemiyorsa ona güvenerek yatırım yapmanın hiç bir anlamı olmayacaktır. KOSGEB desteklediği sektörleri bizlere NACE kodları listesi ile bildirmektedir. Yapmış olduğumuz araştırma neticesinde size bir müjde vermemiz gerekir ise kurum her destek programı ile kırtasiye açan yada açmış olan KOBİ’leri desteklemektedir. Destek programlarında da işinize lazım olacak ve ayrıca kurumun gerçekten kırtasiye sektörünü desteklediğinin kanıtı aşağıda yer alan NACE kodlarında saklıdır.

KOSGEB Kırtasiye Nace Kodları Nedir.

KOSGEB Kırtasiye Nace Kodları Nedir.

Sizlerin de gördüğü gibi kurum G-TOPTAN VE PERAKENDE TİCARETİ adı altında 47 üst NACE kodu ile alt 6 NACE kodu: 47.62.01 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazalardan kırtasiye ürünlerinin perakende satışı adı altında DESTEKLEMEKTEDİR.!

Yeni kırtasiye kuracak olan girişimciler nasıl başvuru yapabilir ?

KOSGEB Kırtasiye açma kredisi

KOSGEB Kırtasiye açma kredisi

Daha öncede belirtmiş olduğumuz gibi KOSGEB hem yeni kırtasiye kuracak hem de var olan kırtasiyesi için destek almak isteyenlerin yanında yer almaktadır. Yeni kırtasiye kuracak olan girişimcilere ” Girişimcilik Destek Programı ” kapsamında yer alan ” HİBE ” ve ” FAİZSİZ KREDİ ” destek sağlamaktadır. Şayet yeni bir girişim içinde KIRTASİYE dükkanı açmayı düşünüyorsanız ilk olarak işletmenizi kurmadan önce MUTLAKA ”Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” almanız gerekmektedir. Girişimcilik eğitimi almış olan yeni girişimci kırtasiye dükkanı kurduktan sonra artık yapmış olduğu kira dahil olmak üzere bir çok giderini geri ödemesiz olarak alabilmek için şu adımları sırası ile yapmalıdır.

  1. Yeni Girişimci Desteğine Başvuru yapmak için KOSGEB’e ilk kayıt işleminin gerçekleştirilmesi.
  2. Programa başvuru için ihtiyaç duyulan evraklar olan; Başvuru formu, İmza beyannamesi, Almış olduğunuz makine teçhizatları faturaları teslim edilir.
  3. Tüm evraklar tamam ise size bir gün verilir ve o gün için de kırtasiye dükkanı için iş planı projenizin sunum yapılması istenilmektedir.

KOSGEB Kırtasiye İş planı Projesi

Size verilen gün geldiği zaman kurulan kurula hazırladığınız kırtasiye iş planı projenizi sunmanız gerekir. Bu süre hibe başvurusundan sonra ortalama 20 iş günü içinde herhangi bir gün olarak belirlenin. Size belirtilen gün geldiğinde hazırladığınız yada hazırlattığınız iş planı projenizi kurula sunum yapmanız sonrasında ise onaylatmanız şarttır. Şayet nasıl iyi bir onay alacak iş planı projesi hazırlanacağını bilmiyorsanız BU bağlantımızdan daha önce hazırlanmış ve ONAY almış iş planı projesini indirip üzerinde kendinize göre değişiklikler yapabilirsiniz.

KOBİ’lerde kırtasiye sektöründe destek başvurusunda bulunabilir?

Kırtasiye işletme sahipleri de KOSGEB Destek programından kendilerine hitap edenlerden istediklerine başvuruda bulunabilirler. Devlete herhangi bir vergi borcu olmayan ve daha önce aynı destek programından istifade etmemiş olan KOBİ’ler aşağıdaki adımları sıralaması durumunda

Durumunda aşağıdaki belgeler ile desteğini alabilirler.

  • Esnaf veya ticari sicil gazetesi
  • Yapmış olduğunuz harcamaları gösteren faturalar
  • Faaliyet belgesi

Kobi beyannamesi nasıl hazırlanması gerektiğini resimli anlatımı ve ayrıntılı bilgi almak için lütfen burayı tıklayınız.

 

BİZİ LÜTFEN DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 1 Ortalama: 3]

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 8 YORUM
  1. Gülşah roman dedi ki:

    Ben Manisa şehzadelerde yaşıyorum ve kendime ufak bir kırtasiye dükkanı açmak istiyorum fakat benim maddi durumum olmadığı için kosgebe başvurmak istiyorum kosgepte eğitim nasıl yapılır merak ediyorum ve proje isteniyor bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Açılış masrafları için sizin sermayenizin olması gerekmetkedir.

  2. Bahar Batı dedi ki:

    Hibe kredi ile ilgili sorularımı konuşabileceğim bir tel nosu ya da gidip yüzyüze görüşebileceğim bir nokta var mı?

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Danışmanlık firmalarını araya bilirsiniz, sitemizde numaraları mevcut efendim.

  3. MURAT ARGUN dedi ki:

    Benim kırtasiye iş yerim 2 yıldır aktif ama pandemi nedeniyle ekonomik sıkıntı yaşıyorum bunun için gerekli destek yapılabirmi?

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Kurum ile görüşmenizi öneririm, pandemi destekleri bildiğim kadarı ile devam ediyor hala

  4. ismail ırmak dedi ki:

    kırtasiye dükkanı açmak istiyorum. hibe almak için ne yapmam gerekli

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Yazımda da anlattığım gibi ilk olarak geleneksel girişimcilik sertifikası almalısınız.