Kasap Açacaklara KOSGEB Hibe Desteği Sağlamaktadır!
Süpermarketlerin hepsinde kesinlikle bir et reyonu vardır. Neden ise hepsinin yeri de marketin en son tarafından yer almaktadır. Bir satış stratejisi olan, talep görülen ürünleri marketin en sonuna yerleştirme sanırım bütün market sahiplerince uygulanmaktadır. Fakat marketlerin atlamış olduğu çok önemli bir husus var tır. O da tüketicilerin çoğunun et almak için kasap dükkanlarını tercih ediyor olmasıdır. Bunun şüphesiz en büyük nedeniyse taze ve güvenilir et tüketme isteğindendir. Durum ülke genelinde bu şekilde olunca, kasap dükkanları her gün çeşitli adreslerde açılmaktadır. Açılanının da ben bugüne kadar kapandığına çok fazla da şahit olmadım. Bu denli rağbet gören ve harika bir iş fikri olan peki kasap dükkanı açacaklara Devletimiz KOSGEB üzerinden destek sağlıyor mu? Şayet sağlıyorsa sektöre ait NACE kodu nedir? Başvuruları kasap açacak olan girişimciler nasıl yapmaları gerekmektedir? Hadi hep birlikte tüm bu soruların cevaplarını birlikte görelim.
Kasap Dükkanı Destek NACE Kodları Nedir?
Hayvancılık yapanlar yada daha önce herhangi bir kasap dükkanının yanında çalışanlar için müjdeli bir haberimiz var. KOSGEB bu senede sizleri NACE kodları ile desteklemektedir. Geleneksel Girişimcilik Destek Programı içerisinde yer alan kasap dükkanı açacaklar için oluşturulan NACE kodları ise şu şekildedir.
- G- TOPTAN VE PERAKENDE SATIŞI
- 47.22 Belirli bir mala tahsis edilmiş mağazada et ve et ürünlerinin satışı
- 47.22.02 Belirli mala tahsis edilmiş olan mağazada et ürünleri (pastırma, salam, sucuk, sosis) satışı
Kasap Dükkanı Açacaklara Sağlanan Devlet Desteği Ne Kadar?
KOSGEB yeni girişimcilere sağlamış olduğu destek programlarında ciddi bir şekilde restorasyona gitti. Daha önceleri sektör ayırt edilmeksizin her girişimciye işletmeleri için alacakları temel demir başlar için hibe imkanı sağlanırdı. Ama, artık bu destekler bu şekilde ne yazık ki sağlanmamaktadır. Aslına bakılır ise imalat üzerine işletme kuracaklar için uygulan bu yeni sistem 3 kat daha avantaj sağlamaktadır. Lakin, özellik ile perakende satışı yapan girişimciler için bu durum hiçte böyle değildir. Yapılan yeni düzenleme ile girişimcilere verilen destek programları sizin de anlayacağınız iki şekle ayrılmıştır. Buna göre;- Perakende satışı yapan işletmeler (kasap dahil) ''Geleneksel Girişimcilik Destek Programı'' ile
- İmalat üzerine iş yeri açacaklar ise ''İleri Girişimcilik Destek Programı'' ile desteklenmektedir.
- Kuruluş desteği kapsamında işletmenizi kurduğunuz an 5.000 TL hibe alırsınız. Sermaye şirketi olduğunuz zaman yada asgari pirim gün ödemesine sahip olan kadın, 30 yaş altı genç girişimci ve Gazi, Engelli ile 1. derece Şehit yakınlarına ilaveten 5.000 TL daha hibe verilir. Her iki dönemde toplam bu destek en fazla 20.000 TL olmaktadır.
- Sertifika desteği ise tehlikeli iş kollarına verilen destek olduğu için sizi bağlamaktadır.
- Performans desteği ise 2 yıl boyunca verilir. İlk sene 1080 gün üzerinden pirim ödemesi yapılır ise 20.000 TL ikinci sene için 1140 pirim ödemesi yapıldığı zaman ise yine 20.000 TL verilir
İlk Olarak Girişimcilik Sertifikası Sahibi Olmalısınız
KOSGEB desteğinden yararlanacakların işletme kurmadan önce kesinlikle ilk önce ''Geleneksel Girişimcilik Belgesi'' alması gerekir. Bu belgeyi almadan kuruluna işletmeler asla destek kapsamında yer almazlar. Bu neden ile tamamen ücretsiz olarak İnternet üzerinden verilen bu eğitimleri almanızı özellikle tavsiye ederim. Sadece 4 adım ile alabileceğiniz bu eğitimler için izlemeniz gereken yol ise şu şekildedir.
- giriş yapalım.
- Sayfanın sağ üt köşesinden sisteme e-devlet aracılığı girişimizi sağlayalım.
- Yönlendirilen ana sayfanın en altında yer alan ''Geleneksel Girişimcilik Eğitimi'' kategorisine gelelim.
- Bizi karşılayan bütün videoları tam olarak izleyip sonrasındaki testleri doğru bir şekilde cevaplamaya çalışalım.
tüm bu işlemler sonrasında girişimcilik belgesi almaya hak sahibi olmuş olacaksınız.
Kasap Dükkanı Destek Başvuru İşleminin Sağlanması
Belgenizi aldıktan sonra kasap dükkanınızı istediğiniz şekilde restore ederek kurabilirsiniz. Bütün bu işlemleri hallettikten sonra da artık iş destek başvurusunda bulunmaya kalmaktadır. Başvuru işlemini yine ilk olarak e-Devlet üzerinden gerçekleştirmemiz gerekiyor. Daha sonra ise başvuru yaptıktan sonra elde edeceğimiz dokümanları bağlı bulunduğumuz kurum İl Müdürlüğüne teslim etmemiz gerekmektedir. İlk olarak e-Devlet üzerinden başvurumuzu ise;
- KOSGEB'e kayıt olma ile sağlamamız gerekmektedir. İşletme kaydınızı oluştura bilirsiniz.
- Sonrasında ise yapmamız gereken veri tabanı kaydı, yani KOBİ Beyannamesi doldurulmasıdır. Bunu da yine e-Devlet üzerinden sağlaya biliriz.
Bu işlemi gerçekleştirdik sonra kuruma iş yerimize ait resmi evraklar (vergi levhası, sicil gazetesi, ruhsat gibi.) çıktısını almış olduğumuz dokümanları il müdürlüğümüze teslim etmeliyiz. Size kurum iş planı sunumu için bir gün verecektir. O gün geldiğinde sunduğunuz iş planınız onay alırsa ''Girişimcilik Destek Programı'' dan yararlana bilirsiniz. Kısaca, kasap dükkanı açacak girişimciler için hibe imkanlarına giden yol bu şekildedir arkadaşlar.
Yorumlar (1)
Yorum İçeriği
YanıtlaYorum Bırak
KVKK kanunlarına göre mail adresiniz yayınlanmayacaktır. *