Hibe Kredi

Halkbank Genç Girişimci Kredileri (300 Bin TL Faizsiz 65 Bin TL Hibe)

İş yeri açacağım ama sermayem yok diyorsanız kesinlikle tam yerindesiniz. Çünkü bu sayfada devletimizin girişimcilere KOSGEB ve Halkbank aracılığıyla verdiği hibe ve faizsiz kredilerin tamamı yer almaktadır. KOSGEB ve Türkiye Halk Bankası aracılığıyla verilen hibe ile faizsiz kredi desteklerin en başında ise şunlar gelmektedir. 1- 35 yaş altı genç girişimcilere 12 ay ödemesiz 300 bin TL verilen faizsiz kredi. 2- Kendi işini kuracaklara 65.000 TL ile 270.000 TL kadar çıkan hibe destekleri. 3- İşyerini kurmuş olan kadın ve erkek girişimcilere aylık sabit %1.22 düşük faizli olarak verilen, 6 ila 12 ay ödemesiz 60 ay geri ödemeli girişimcilik kredileri gelmektedir.

Halkbank Genç Girişimci Kredileri (300 Bin TL Faizsiz 65 Bin TL Hibe)

Halkbank ve KOSGEB üzerinden verilen tüm girişimcilik hibe ve kredilerinin de farklı şartları bulunmaktadır. Başvuru yapılacak desteğe göre bu şartların neler olduğunu da hibe ve kredi türüne göre aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca, faizli olarak yeni esnaflara sağlamış olduğu kredilerin de hesaplamasını sizler için yaptığımızı bilmenizi isteriz. Size muhakkak hitap edeceğini düşündüğümüz herhangi bir destek programın altında da yine başvuru formu da yer almaktadır.

Yeni İş Kuracak Girişimcilere 2 Farklı Devlet Desteği Verilir

Yazımızın girişinde de bahsetmiş olduğumuz gibi yeni iş kuracak girişimcilere 2 farklı devlet desteği verilir. Bunlardan biri hibe yani geri ödemesiz olarak verilmektedir. Bir diğeri ise faizsiz yada düşük faizli olarak verilmektedir. Hibe ve faizsiz orak verilen bu devlet desteklerini veren aracı kurumlar hangileri diyorsanız.

  1. Küçük ve Orta Ölçekleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi. (KOSGEB)
  2. Türkiye Halk Bankası. (Halkbank)

KOSGEB ve Halkbank aracılığı verilen hibe ve faizsiz/düşük faizli girişimci kredilerin miktarları ise iş fikrinize göre değişiklik göstermektedir. Buna ilaveten başvuru yapacak olan girişimcinin kadın, 35 yaş altı, gazi yada 1. derece Şehit yakını olmasına göre de değişiklik göstere bilmektedir. İşte bu nedenle yeni iş kuracak/kuran tüm girişimcilere verilen hibe ve faizsiz/düşük faizli girişimci kredilerin özellikleri ayrı olarak sizlerle aşağıda yer verdik.

KOSGEB Girişimcilik Hibeleri Nelerdir?

KOSGEB bütün yeni iş yeri kuracak olan girişimciler için bir destek programı oluşturdu. Bu destek programının adı daha önceleri ”Girişimcilik Destek Programı” olarak da bilinmektedir. Şu an için bu programın adı ”Girişimciliği Geliştirme Destek Programı” olarak yer almaktadır. Program genel olarak yeni işletme kuracaklara hibe vermek adına kurulmuştur. Program kendi için de 2 destek programına ayrılmaktadır. Doğal olarak yeni iş yeri kuracak kadınlar için de vereceği hibe miktarı da yine 2 şekilde verilmektedir. Bu alt programın isimleri ise şunlardır.

  1. Geleneksel Girişimci Desteği => 65.000 TL
  2. İleri Girişimci Desteği => 65.000 TL + 270.000 TL

Kadın girişimciler bu her iki programdan diğer girişimcilere göre en az 10.000 TL daha avantajlı bir şekilde yararlanarak iş yeri kurabilmektedirler. Buraya kadar tamam isek, şimdi de bu her iki programın sizlere sağlamış olduğu avantajlı imkanlarından herkesin anlaşabileceği şekilde anlatımına geçebiliriz.

1- KOSGEB Kadın Geleneksel Girişimci Desteği

İlk olarak 5.000 TL bir şekilde hibe alabileceğiniz destek programı olan ”Geleneksel Girişimci Desteği” programından sizlere bahsedeceğim. Bu program daha önceleri iş yeri kuracaklara almış oldukları yeni makine ve işletme giderleri (kira, işçi) için hibe veriyordur. Önceleri bu programın en kötü yanı almış olduğunuz makineleri en az 2 yıl kullanmak zorundaydınız. Şimdi ise bu şart kalktı. Artık sadece açılış giderleriniz ve çalıştırmış olduğunuz işçilerin prim ödemlerine göre hibe alabilmekte siniz. Programdan yararlana bilmek için ise iş fikrinizin ilk olarak KOSGEB Desteklenen Sektörler içerisinde yer alması gerekir. Daha sonra ise Geleneksel Girişimcilik Eğitimi almanız yeterli olacaktır. İş fikri NACE kodlarında yer alan, girişimcilik sertifikası iş yeri açan girişimcilere verilen hibe miktarı ise şu şekildedir.

blank

Destek tablomuzda görüldüğü gibi bir kuruluş desteği, bir de performans desteğinden bahsedilmiştir. Peki bunlar ne anlama geliyor?

Kuruluş Desteği: Burada kuracağınız işletme şayet ”Gerçek Kişi Statüsü” içerisinde yer alıyor ise bir defaya mahsus 5.000 TL kuruluş desteği alırsınız. Eğer ki iş yeriniz limitet gibi sermaye şirketi üzerine kurulacak ise o zaman 10.000 TL hibe kuruluş desteği alırsınız. Kadın girişimci olduğunuz için ama bu her iki miktara +10.000 TL daha fazla alırsınız. Böylece en fazla 20.000 TL kuruluş desteğini iş yerinizi kurduğunuz ilk aylarında alabilirsiniz.

Performans Desteği: Bu destek tamamen çalıştırmış olacağınız işçi sayısı ile alakalıdır. 1. performans dönemi ile 2. performans dönemi olarak ikiye ayrılmaktadır. 1. performans dönemi iş yerinin kurulduğu 1. ayı ile 12. ayı arasındaki geçen süredir. 2. performans dönemi ise iş yerinin kurulduğu 12 ay ile 24 ay arasındaki geçen zamandır. Bu zaman dilimde çalıştıracağınız işçi sayısına göre alacağınız hibe miktarının hesaplaması da şu şekilde yapılır.

1. PERFORMANS DÖNEMİ

  • Bir yılda ortalama 249 iş günü olduğunu var sayarsak. Şayet bir işçi çalıştırsanız, sizden istenilen 180 ile 539 prim gün sayısını yakalayacağınız için ilk yılın sonunda sadece 5.000 TL daha hibe alırsınız.
  • Şayet 2 ile 3 işçi çalıştırır iseniz o zaman ilk yıl sonunda 10.000 TL
  • 4 ile 5 çalışanın primini öder iseniz o zaman 20.000 TL hibe alırsınız.

Böylece bizim yapmış olduğumuz hesaplamalara göre, ilk sene 5 çalışanın primini öderseniz 20.000 TL daha hibe alırsınız.

2.PERFORMANS DÖNEMİ

  • 360-1079 arasında pirim ödemesi olursa 5.000 TL
  • 1080-1439 gün aralıklarındaki pirim ödemelerine 15.000 TL
  • 1140 ve üstünde pirim ödemelerine ise 20.000 TL

Böylece, kuruluş desteği en fazla 20.000 TL ve 1. ile 2. dönem pirim destek ödemeleriyle toplamda kadın girişimcimiz 60.000 TL hibe alır. İş fikri tehlikeli işler sınıfında yer alıyorsa da 5.000 TL daha sertifika desteği alarak en çok 65.000 TL KOSGEB’den hibe alabilmektedir.

KOSGEB İleri Girişimci Desteği

Yine bu program yeni iş yeri kuracak olan girişimciler için kurulmuş olan bir destek programıdır. Program daha önceleri yoktu. Şimdi ise içeriğinde 270.000 TL kadar bir hibe ile geldi. Bu harika 😉 Bu program da yukarıda bahsetmiş olduğumuz ”Geleneksel Girişimci Desteği” tablosunda yer aldığı şekilde girişimcilere 65.000 TL hibe sağlar. Anacak ”İleri Girişimci Desteği” programın farkı ise kurulan işletme için alınacak olan makine ve yazılım alımlarında ortaya çıkmaktadır. Böylelikle iş fikriniz KOSGEB desteklenen sektörler ve NACE kodlarında İleri Girişimcilik NACE kodlarında ise, teknoloji faaliyetinize göre aşağıdaki hibeleri alırsınız. İş fikrinizin İleri Girişimcilik NACE kodları içinde mi? içinde ise hangi teknolojik faaliyet dahilinde olduğunu da BURADAN öğrene bilirsiniz.

blank

Tablo da sizin de görmüş olduğunuz gibi, makine ve yazılım alacaklara,

  1. Düşük Orta” Teknoloji düzeyi iş fikrinde yer alanlar 100.000 TL hibe verildiği belirtilmiştir. Bu miktar yapacağınız harcamayı temsil eder. Böylece 10.000 TL harcama yaparsanız Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının YERLİ MALI tebligatına uygun olması durumunda %90 olarak 90.000 TL geri alırsınız. Yurt dışı için ise %75 olarak 75.000 TL hibe alırsınız.
  2. Orta Yüksek” düzeyde bir iş fikrine sahipseniz, 200.000 kadar alım yapabilirsiniz. Yine bununda yerli olması durumunda %90 olan 180.000 TL geri alırsınız. Yurt dışı olması durumunda ise %75 olan 150.000 TL hibe miktarını alırsınız.
  3. Yüksek Teknoloji Düzeyi” bir iş fikri içerisinde iseniz. En çok 300.000 TL kadar gider karşılığı hibe desteği alırsınız. Bunun da yeri olması halinde %90 olan 270.000 TL geri alırsınız. Ülke dışı üretim olması durumunda da 225.000 TL miktarını geri alabilmektesiniz.

KOSGEB girişimci her iki destek programı kapsamında verilen hibe miktarları bu şekildedir. Peki, bu miktarlardan yararlanmanın şartları nelerdir?

KOSGEB Girişimci Desteği Şartları Nelerdir?

KOSGEB tarafından verilen hem ”Geleneksel Girişimcilik Desteği” hem de ”İleri Girişimcilik Desteği ” programından yararlana bilmeniz için şartlara uygun olmanız gerekir. Aksi taktirde kurum her iş yeri açacağım diyen bayanlara bu desteği vermez. İstenilen şartlar nelerdir? diyenler için de bir liste oluşturduk. Bu şartlara uygun iseniz de yukarıda bahsetmiş olduğum hibe tutarlarını almaya hak kazanırsınız.

  1. Mutlaka iş fikrinizin KOSGEB desteklenen sektörler içerisinde yer alması.
  2. Girişimcilik sertifikası sahibi olmanız. (NACE kodunuza göre İleri Girişimcilik Sertifikası dahil)
  3. Daha önce KOSGEB üzerinden hibe almamış olmanız.
  4. 18 yaşından büyük olmanız. (üst yaş sınırı yoktur)
  5. PKK, FETÖ gibi herhangi bir yasa örgütü ile bağınızın olmaması
  6. Okur yazar olmanız yeterlidir.

Genel olarak KOSGEB girişimci desteği alacaklar için aradığı şartları bunlardan oluşmaktadır! Bu şartlara sahipseniz de başvurunuzu aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

KOSGEB’den Girişimci Hibeleri Nasıl Alınır?

İş fikriniz şayet destek alıyorsa, KOSGEB girişimci hibe desteği almanın ilk şartı eğitim almaktan geçer. Eğitimlerin alınması da artık inanın ki geçmiş senelere nazaran çok daha basit hale geldi. Şimdi artık hiç sıra beklemeden İnternet üzerinden ”Uzaktan Eğitim” uygulaması ile alabilirsiniz. Üstelik bu eğitimleri İnternet bağlantısı olan bütün teknolojik aletler üzerinden alabiliyorsunuz. Ömür boyu geçerliliğe sahip olan bu sertifikanın nasıl alınacağını da aşağıdaki adımlarımızı takip ederek gerçekleştire bilmektesiniz.

  1. İlk olarak PTT şubelerinden bir e-Devlet şifresi alınız.
  2. Daha sonra https://lms.kosgeb.gov.tr/ adresine giriş yapınız.
  3. Sayfaya aşağıya indirdiğinizde ”Öne Çıkan Eğitimler” bölümünden ”Geleneksel Girişimcilik Eğitimi” bölümünden ”Eğitime Başla” deyiniz.
  4. Sizi karşılayan 10 tane videoyu sırası ile izleyin ve video sonrasındaki testleri cevaplayın. (bu arada alacağınız puan hiç önemli değil 😉  )
  5. Video ve testler sonrasında girişimcilik belgesi talep et diyerek e-Devlet üzerinden belgenizin çıktısını alabilirsiniz.

Açılacak olan iş yeri İleri Girişimcilik NACE kodlarında yer alıyorsa, aynı şekilde sayfada yer alan İLERİ GİRİŞİMCİLİK EĞİTİM PROGRAMI tamamlanması gerekilir. Eğitimleri tamamlayan girişimciler, hibe alabilmek için bir sonraki adıma geçebilir.

Bu adım ise iş yerinin kurulmasıdır. Burada dikkat edilmesi gereken husus ise kuracağınız işletmenin Türk Ticaret Kanunu kapsamında kurulmasıdır. Kendi öz sermayenizle kanun ve nizamlara uygun kurduğunuz iş yeriniz için daha sonra hibe başvurusunda şu şekilde sağlaya bilirsiniz.

  1. İlk önce KOSGEB’e kayıt olmanız gerekir.
  2. Daha sonra KOBİ Beyannamesi Formu doldurmalısınız.
  3. Sonra e-Devlet üzerinden https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler adresine giriş yapınız. Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’na bir kere tıklayınız. Açılan pencerede ”Geleneksel Girişimci Desteği Başvurusu” bölümüne girerek gerekli işlemleri sağlayınız. (Resimde gösterdiğim yerden)

blank

Tüm bu işlemler sonrası almış olduğunuz çıktılar ile birlikte KOSGEB İl Müdürlüğünüze başvuruda bulunmanız gerekir. Şayet evraklarınız tam ve eksiksiz ise kurum size iş planı sunumu yapmak için size herhangi bir gün tayin eder. O gün geldiğinde kurula iş planınızı sunar ve onaylatır iseniz desteklerden yararlanırsınız. İş planınızı nasıl hazırlayacağınızı da bilmiyorsanız, videomu izlemeniz yeterlidir.

KOSGEB’den hibeyi aldık. Ama, almak için de bahsetmiş olduğum gibi kendi sermayenizle iş yerinizi kurmanız gerekmektedir. Peki, ya sermayeniz yok ise? Bunu yine hazine destekli nasıl tedarik edebilirsiniz aşağıdaki başlıklarda yer verdik.

Halkbank Genç Girişimci Kredileri Neler? Şartları Ne? Kimlere Verilir?

Devletimiz girişimcilere sadece KOSGEB aracılığı ile hibe desteği vermez. Bunla birlikte kendi işini kurarken sermaye sıkıntısı çekeceklere faizsiz dahi kredi verir. Halkbank 35 yaş altına verilen 300 bin TL genç girişimci kredisi de bunlardan bir tanesidir. Kendi işini kurduktan sonrada yine devletimiz işletmenin sürdürülebildiğini sağlanması için döner sermaye kredileri verir. İşletme kredisi olarak verilen bu kredilerde yine Türkiye Halk Bank aracılığı ile sağlanır. Düşük faizli olması, 6 ila 12 aya varan ana para ödemesiz olması da bu kredinin ayrı bir güzelliğidir.

Yukarıdaki başlıklarda yeni iş yeri kuracak olan genç girişimcilere sağlanan KOSGEB hibe desteklerinden bahsettik. Şimdi ise bu başlık altında kendi işini yeni kuracak yada var olan işletmesi için sermaye sıkıntısı çekenlere Halkbank kredilerinin özelliklerinin neler olduğundan ve kimlere verilir den bahsediyoruz. Devamında ise şartlara da sahipseniz eğer nasıl başvuru yapacağınızı anlatan resimli bir içeriğe yer veriyoruz.

1- 300 Bin TL Faizsiz Genç Girişimci Kredisi

Kendi işini kurarken sermaye sıkıntısı çeken genç girişimcilere yönelik oluşturulmuş bir kredi paketidir. Bu kredinin özellikleri ve şartları ise şu şekildedir.

  • Üst limit 300.000 TL.
  • 12 ay ana para ödemesiz.
  • 60 ay geri ödemeli.
  • 35 yaştan gün alınmamış olunması gerekilir.
  • Daha önce  KOSGEB hibe yada herhangi bir desteklerinden yararlanmamış olmak.
  • İş kolu NACE kodunuza göre KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik eğitimlerini bitirmiş olmak. (Yukarda videoda anlattım.)
  • Kuracağınız iş yeri için iş planı hazırlayıp, KOSGEB birimlerine sunum yaparak onaylatmanız gerekiyor. (Nasıl iş planı hazırlanır, yine yukarda videolarda yer almaktadır.)

2- Halkbank Kadın Girişimci Kredisi

Kadın girişimcilere özel olarak oluşturulmuş olan bir kredi tir. Bu kredinin özellikleri ve hiç bir internet sitesinde yer almayan sizin için yaptığımız araştırmalar neticesinde bilmeniz gerekenler ise şu şekildedir.

  • İşini kuran kadın girişimcilere kredinin miktarı 200.000 TL olmaktadır. Yeni iş kuranlara ise bu miktar 200.000 TL olmaktadır. (6 ay şartı yeni iş yeri kuracaklardan aranmaz, vergi levhası çıkartmaları halinde başvurularını yapabilirler. Evinizi iş yeri olarak göstermeniz yeterli olacaktır.)
  • Kadın girişimci kredisi 6 ay ana para ödemesiz 36 ay vadeli olarak verilir.
  • 6 ay sonra taksit ödemeleri ayda bir olarak sağlanır.
  • Kredi geri ödeme süresi boyunca bankacılık işlemlerinden ücret alınmaz.
  • 10.000 TL de kredili mevduat hesabı verilmektedir.
  • Not: Verilen bu kredinin hesaplaması sayfa devamında yer almaktadır.

3- Halkbank Girişimci Kredileri

Uzun yıllar çalışmış olduğu iş fikri için kendi işini kurmak isteyen girişimcilere verilmektedir. Aşağıdaki şartlara uygun olunması durumunda Halkbank tarafından kanaat getirilen girişimcilere verilir. Şartları ile özellikleri ise şu şekildedir.

  • En az ilk okul mezunu olunması.
  • 45 yaşını aşmamış. (Gazi, engelli ve 1. derece Şehit yakınları için 55 yaş.)
  • Üst limit 250.000 TL (Gazi, engelli ve 1. derece şehir yakınları için 300.00 TL)
  • 12 ay ana para ödemesiz.
  • 60 ay vadeli.
  • Not: Verilen bu kredinin hesaplaması sayfa devamında yer almaktadır.

4- Üniversite/Yüksek Okul Mezunu Girişimciler

Fakülte yada yüksek okullardan mezun olan girişimciler için oluşturulmuştur. Mezun olduğu bölümden hiç bir tecrübesi olmasa dahi kendi işini kurmak isteyen girişimcilere verilir. Özellikleri ve şatları ise şu şekildedir.

  • Mezun olduğu bölümden iş kurması.
  • 35 yaşını aşmamış olması.
  • Üst limit 350.000 TL
  • 12 ay ödemesiz.
  • 60 ay vadeli.
  • Not: Bu kredi içinde sabit faiz uygulanır. Hesaplaması ise sayfamızın altında yer almaktadır.

5- Cesur Girişimci Kredisi

Mezun olduğu üniversite fakülte yada yüksek okul bölümünden en az 2 sene tecrübesi olan, yeni iş yeri açacak veya açanlar verilir. Özellikleri ile birlikte şartları ise şu şekildedir.

  • 45 yaşı aşmamış olanlar.
  • Üst limit 400.000 TL.
  • 12 ay ana para ödemesiz.
  • 60 ay vadeli.
  • Not: Faiz ve geri ödeme çizelgesi sayfa altında.

6- KOSGEB Uzmanlık Girişimci Kredileri

Kadın kooperatifleri ve girişimci firmalara yönelik bir destek kredisi türüdür. Girişimci firmalar; KOSGEB İLERİ GİRİŞİMCİLİK NACE kodu ile işini kurmuş olması gerekir. Kadın kooperatifleri; en az 7 kişi ile ortaklarının %50 ve üzeri kadın KOSGEB İLERİ GİRİŞİMCİLİK NACE koduna sahip işletmeler içindir. Özellikleri ise şu şekilde yer alır.

  • Üst limit 300.000 TL
  • 6 ay ana para ödemesiz.
  • 36 ay geri ödemeli.
  • Sabit faiz oranına ilave 3 puan faiz desteği uygulanır.
  • Not: Talep etmeniz halinde bu kredinin hesaplaması sizin için özel olarak yapacağız.

7- Usta Girişimci Kredisi

En az ilk okul mezunu olan, mesleki kuruluşlardan sertifikası üzerine deneyimi olduğu işi kuracak olan yada kuran girişimcilere verilir. Özellikleri ve şartları ise şu şekildedir.

  • Mesleki kuruluşlardan almış olduğu belge üzerine en az 3 yıl çalışmış olduğunu kanıtlayan.
  • 45 yaşını aşmamış olan.
  • Üst limit 300.000 TL.
  • 60 ay vadeli.
  • 12 ay geri ödemesiz.
  • Not: Sabit faizli olarak verilir. Hesaplaması ↓ yer almaktadır.

8- Tekno Girişimcilere Özel Kredi

Teknokent/Teknopark yada bilişim veya yazılım alanında yer alan veya KOSGEB/TÜBÜTAK hibelerinden yararlanmaya hak sahibi olanlara verilir. Özelikleri de şu şekildedir.

  • Üst limit 500.000 TL.
  • 12 ay ana para ödemesiz.
  • 60 ay vadeli.
  • Not: Halkbank sabit faiz uygulamaktadır. Hesaplama ve geri ödeme planı sayfamızın altında mevcuttur.

9- Franchise (Bayilik) Alarak İş Kuran/Kuracak Girişimcilere Özel Kredi

Franchise yani bir firmanın bayiliğini alarak kendi işini kurmak isteyenler için Halkbank tarafından oluşturulmuştur. Daha önce bayilik alarak iş kurup yeni bir alanda iş kuracak olan esnaflar da bu imkandan istifade edebilmektedir. Bu kredinin özellikleri ise şu şekildedir.

  • İşyerinin açılış giderlerinin tamamının %75 kadar kredi verilir. (Teminat bedeli dahil.)
  • 60 ay vade uygulanır.
  • 6 ay ödemesiz.
  • 3 veya 6 ay taksit ödemeli.
  • Uygun faiz oranları sağlanır. (Bu kredisinin faiz oranını Halkbank şubelerine danışmanız gerekir.)

Türkiye Halk Bankası tarafından yeni işyeri açacak yada açanlara verilen tüm krediler bunlardır.

  • Bu kredinin haricinde en az 6 aylık esnaf olanlara ESKKK (Meslek Odası) üzerinden işletme kredisi kullandırılmaktadır. Bu kredinin detayları ise ⇒ Esnaf Kefalet Kredisi Hesaplama Robotu sayfamızda yer almaktadır.

Halkbank tarafından yeni işyeri açan yada açmış olanlara tüm verilen (faizsiz krediler hariç) bu kredinin faiz oranları ve geri ödemesi ise şu şekildedir.

Halkbank Girişimci Kredisi Hesaplama (Güncel Faiz Oranı)

Değerli girişimciler. Halkbank tarafından yukarda verilen tüm kredi türlerini sizler için yer verdik. Sizin için kapak resmimizde de göreceğiniz gibi Bilecik/Bozüyük Türkiye Halk Bankası şubesine giderek, tüm bu girişimcilik kredisinin güncel faiz oranını öğrendim. Güncel faiz oranına göre 6 ve 12 ay ödemesiz olarak verilen girişimcilik kredisinin farklı tutarlara göre hesaplamasını da yaptım. Buna göre en çok Halkbank tarafından verilen 300 bin TL girişimcilik kredisinin 6 ve 12 ay ödemesiz geri ödeme planı ise şu şekilde oluşmaktadır.

  • Halkbank tüm girişimci kredilerin aylık faiz oranı sabit %1.21 ila 1.23  olmaktadır. Bu faiz oranıyla verilen tüm girişimci kredilerinde bilmeniz gerekenler;
    • Kadın girişimci kredilerin de 10 bin TL,
    • Diğer tüm girişimci kredilerinde 5 bin TL Dijital Dost Hesap ile Dijital Paraf KOBİ Kartı alınması zorunluğu bulunmaktadır.
    • Alınan bu kartlardaki mevcut bakiyeler ise kullanılacak olan girişimci kredisinin üst limitinden düşülmektedir.
    • Örnek: 300.000 TL girişimci kredisi kullanacaklara 5 bin TL Dijital Dost Hesap ile 5 bin TL Dijital KOBİ kartı verilirse 290 bin TL girişimcilik kredisi uygulanır.
    • Ödemesiz vade ayı toplam geri ödeme vadesinden düşülür. Örnek: 36 ay vadeli 6 ay ödemesiz girişimci kredisi çekecekseniz, 30 ay geri ödemeli olarak geri ödeme planı oluşturulur.

Banka tarafından uygulanan sabit faizli girişimci kredisinin faiz oranına göre geri ödeme planı ise aşağıdaki tabloda yer almış olduğu gibidir.

  • 10.000 TL Dijital Dost Hesap + 10 Bin TL Dijital KOBİ Kartı 280.000 TL kadın girişimci kredisi 6 ay ana para ödemesiz, ayda 1 ödemeli 30 ay %1.21 faizli geri ödeme planı.
Ay Taksit Ödemeniz Anapara
1 634,36 0,00
2 3.806,15 0,00
3 3.806,15 0,00
4 3.806,15 0,00
5 3.806,15 0,00
6 3.806,15 0,00
7 12.086,05 8.279,90
8 12.086,05 8.384,96
9 12.086,05 8.491,34
10 12.086,05 8.599,07
11 12.086,05 8.708,17
12 12.086,05 8.818,65
13 12.086,05 8.930,54
14 12.086,05 9.043,83
15 12.086,05 9.158,58
16 12.086,05 9.274,77
17 12.086,05 9.392,44
18 12.086,05 9.511,61
19 12.086,05 9.632,28
20 12.086,05 9.754,49
21 12.086,05 9.878,25
22 12.086,05 10.003,57
23 12.086,05 10.130,49
24 12.086,05 10.259,02
25 12.086,05 10.389,18
26 12.086,05 10.520,98
27 12.086,05 10.654,47
28 12.086,05 10.789,64
29 12.086,05 10.926,53
30 12.086,05 11.065,16
31 12.086,05 11.205,54
32 12.086,05 11.347,71
33 12.086,05 11.491,68
34 12.086,05 11.637,48
35 12.086,05 11.785,12
36 12.085,96 11.934,55
TOPLAM 382.246,52 300.000,00
  • 5.000 TL Dijital Dost Hesap + 5 Bin TL Dijital KOBİ Kartı 290.000 TL Halkbank girişimci kredisi 6 ay ana para ödemesiz, ayda 1 ödemeli 30 ay %1.23 faizli geri ödeme planı.
Ay Taksit Tutar Anapara
1 623,77 0,00
2 3.742,61 0,00
3 3.742,61 0,00
4 3.742,61 0,00
5 3.742,61 0,00
6 3.742,61 0,00
7 11.719,90 7.977,29
8 11.719,90 8.080,24
9 11.719,90 8.184,53
10 11.719,90 8.290,15
11 11.719,90 8.397,14
12 11.719,90 8.505,51
13 11.719,90 8.615,28
14 11.719,90 8.726,47
15 11.719,90 8.839,09
16 11.719,90 8.953,16
17 11.719,90 9.068,70
18 11.719,90 9.185,75
19 11.719,90 9.304,29
20 11.719,90 9.424,37
21 11.719,90 9.545,99
22 11.719,90 9.669,19
23 11.719,90 9.793,98
24 11.719,90 9.920,37
25 11.719,90 10.048,39
26 11.719,90 10.178,08
27 11.719,90 10.309,43
28 11.719,90 10.442,48
29 11.719,90 10.577,25
30 11.719,90 10.713,75
31 11.719,90 10.852,02
32 11.719,90 10.992,07
33 11.719,90 11.133,93
34 11.719,90 11.277,62
35 11.719,90 11.423,16
36 11.719,63 11.570,32
TOPLAM 370.933,55 290.000,00

Halkbank Girişimci Kredisi Başvurusu Nasıl Yapılır? (Başvuru Formu)

Halkbank girişimcilik kredileri dijital ortamdan yapıla bilinmektedir. Bunun için size yukarda hitap eden girişimcilik kredisi başvuru formunu doldurmanız yeterli olacaktır. Başvuru forumları ise ikiye ayrılmaktadır. Başvuru forumlarının nasıl doldurulacağına geçmeden iki guruba ayrılan başvuru forum adreslerini ilk olarak sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Nasıl başvuru yapılacağını ise aşağıda anlatılmaktadır.

  1. Öncelikli olarak size hitap eden yukarda yer verdiğimiz başvuru forum sayfasının bağlantısını tıklayınız.
  2. Daha sonra aşağıdaki örnekte olduğu gibi ihtiyaç duyacağınız kredinin miktarını giriniz. blank
  3. Daha sonra formun altında yer alan HESAPLA diyelim.
  4. Hesaplama tablosunun altındaki BAŞVURUNUZA DEVAM EDİN butonuna tıklayınız.
  5. Kredi paketi özetiniz gözükecek. Bunun altındaki BAŞVURUNUZA DEVAM EDİN diyelim. blank
  6. T.C. ve iletişim bilgilerinizi yeni açılan sayfaya giriniz.
  7. Firmanıza ait vergi bilgilerini girelim.
  8. Şube bilgilerini girelim ve başvuru işlemimizi tamamlayalım.

Bu adımlar sonrasında dolduracağınız Halkbank Girişimcilik Kredisi Başvuru Formu ile müracaatınız gerçeklemiş olacaktır. Başvurunuz onay alırsa işlemlerinizi tamamlamak için en yakın Halkbank şubesine artık gidebilirsiniz.

BİZİ LÜTFEN DEĞERLENDİRİN
[Toplam: 19 Ortalama: 3.7]

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 898 YORUM
  1. Ahmet BAYTAR dedi ki:

    İyi günler, hanımın adına kasap dükkanı açtık. Hanımın daha önceden almış olduğu girişimcilik belgesi var. biz bu şekilde kosgeb den nasıl ve ne kadar bir destek alabiliriz

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Yıl başına kalmadan hemen başvuruda bulunun en az 10 bin TL hibe alabilirsiniz. Elinizi çabuk tutun almış olduğunuz belge muhtemelen örgün eğitim üzerinden olduğu için yıl başından sonra sıkıntı çıkarta bilir.

  2. Kadriye dedi ki:

    Merhaba Mart 2020 de bir kamu kurumunun çayocağını ihale ile deviraldım 27 yaşındayım genç kadın girişimci olduğum için bir yıl bağkur ödemesinden muaf olduğum bildirildi genç kadın girişimci desteğinden yararlanabilirmiyim henüz kosgep eğitimi almadım

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      İşletmenizi devir aldığınız için hayır yararlanamazsınız.

  3. SEVİM dedi ki:

    Merhaba ben güzellik ve estetik merkezi açmak istiyorum. İlk iş yerim olacak. bunun için hibe yada kredi alabiliyor muyum?

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Hibe alabilirsiniz, sitemizi incelersen bu konu hakkında özel olarak bir içerik hazırladım.

  4. esengül dedi ki:

    merhabalar
    ben şarküteri üzerine küçük bir dükkan açmayı planlıyorum.gıda mühendisiyim ve aynı zamanda kadın girişimci olark kendi işimi kurmak istiyorum . hibe başvurularını dükkanı açtıktan sonra mı yapmak gerekiyor? yoksa açmadan direk alınacak destek ile açılabılme olanağı var mıdır?

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Girişimcilik belgenizi işletmenizi kurmadan, hibe başvurunuzu ise dükkan açtıktan sonra yapmanız gerekiyor.

  5. zeynep dedi ki:

    merhaba e ticaret sitesinde satış yapmak istiyorum destek alabilirmiyiz

    1. KOSGEBAdmin dedi ki:

      Alabilirsiniz ama sitemde bahsetmiş olduğum şekilde satış yapmanız durumunda bu desteklerden yararlana bilirsiniz.