İhtiyaç Kredisi Yapılandırma En Fazla Kaç Ay Nasıl Yapılır? (72 Ay!)

İhtiyaç Kredisi Yapılandırma En Fazla Kaç Ay Nasıl Yapılır? (72 Ay!)
Reklam Alanı
İhtiyaç kredisi yapılandırma nedir? İlk olarak bunun yanıtını vereceğiz. Sonrasında ise; tüketici kredileri en fazla kaç ay yapılandırma yapılmaktadır? (72 ay olarak yapılandırma oluyor mu?) Bunu yanıtlayacağız. En son olarak da, kredi yapılandırma nasıl yapılır? Bu tür sıklıkla merak edilen sorularınızın cevabını doğru bir şekilde yanıtlayacağız.

Kredi Borcu Yapılandırma Ne Demek? Neden Yapılır? Neye Dikkat Edilmesi Gerekilir?

Kredi borcu yapılandırma demek, kullanılmış olan ihtiyaç (tüketici), konut yada araç kredisinin taksitlerinin yeniden hesaplanarak oluşturulmasıdır. Kredi yapılandırma yaparken en dikkat edilmesi gerekilen ise, yeniden taksitlendirme yapılacak olan kredi için kullanılacak olan yeni kredinin faiz oranın daha düşük olmasıdır. Kredi borcu taksitlendirmesi peki neden yapılır?
  1. Mevcut kullanılmış olan kredinin faiz oranlarından daha düşük faizli olarak bankanın size teklifte bulunması durumunda.
  2. Çekilmiş olan kredinin taksit ödemelerin artık zamanında yapılamıyor olunması halinde.
Kredi borcu yapılandırma için burada 2. madde yer alan ''Çekilmiş olan kredinin taksitlerinin artık zamanında ödenemeyecek olması halinde.'' için tüketicinin taksit ödemesinin gecikmeye düşmeden yapılandırma yapması son derece önemlidir. Bu önemin arz etmesinin nedeni ise ise tüketicinin bir daha bankalardan kredi çekebilmesi için aranan en önemli kriter olan kredi puanın düşmeden müdahale ediyor olmasıdır.

İhtiyaç Kredisi En Fazla Kaç Ay Yapılandırma Yapılmaktadır? (72 Ay Oluyor Mu?)

İhtiyaç kredisi en fazla kaç ay yapılandırma yapılacağını yapılandırma yapılacağı zaman ki tüketici kredilerinin vadesinin kaç olduğu belirler. Şuan için ihtiyaç kredisin en üst geri ödeme vadesi ise BDDK tarafından belirlenen 36 ay olmaktadır. Bunun haricinde ekstra olarak Cumhurbaşkanı kararı ile herhangi bir resmi gazete tebligat yayımlanmadığı sürece bu değişmez. Günümüze kadar ise en fazla ihtiyaç kredisi yapılandırma üst süresi bir defa Cumhurbaşkanı kararnamesi ile 72 ay vadeli olarak yapılandırılma imkanı sağlanmıştır. Ama ne yazık ki şuan için bırakın 72 ayı 60 ay dahi ihtiyaç kredisi yapılandırma olanağı sağlanmamaktadır.

Kredi Yapılandırma Şartları Nelerdir? Kimler Yapılandırma Yapabilir?

İhtiyaç kredisi yapılandırmanın şartları, yapılandırma yapmak için başvuru yapılacak olan bankaya göre değişir. Aynı bankada mevcut kredi için yapılandırma yapılırken aranan şartlar ile farklı bankadaki bireysel ihtiyaç kredisi için başka bir bankadan başvuru yapılmasında farklılık gösterebilmektedir. İhtiyaç kredisi için aynı ve farklı bankalarda başvuru yapılmasında aranan bu şartlar peki nedir? Kimler yapılandırma yapabilir? Cevap:
  • Aynı Banka: Yapılandırma yapılacak olan kredinin taksitlerinin ödenmesi süreside eğer kredi puanınızın düşmemiş olması kâfi tir.
  • Farklı Banka: Kredi puanınız kredi çekmek için yeterli olmasının yanı sıra, kredi yapılandırma için çekeceğiniz kredinin aylık taksit ödemesi KKL takılmıyor olması gerekir. (Kredi Kullanım Üst Limiti (KKL) Nedir? Nasıl Hesaplanır?)
Burada farklı bankalardaki kredi için yapılacak olan yapılandırmalara ayrıca borç kapatma kredisi de denilmektedir. İhtiyaç kredisi yapılandırma şartların neler olduğunu da gördük. Peki bu yapılandırma işlemi nasıl yapılır?

İhtiyaç Kredisi Yapılandırma Nasıl Yapılır?

İhtiyaç kredisi yapılandırması nasıl yapılacak diyenler için ben 2 tane seçenek önermekteyim. Bu seçeneklerin neler olduğu ise kredi yapılandırması için aynı ve farklı bankalardaki kredi borçlarının yapılandırma başvurularına göre değişiklik göstermektedir. Hızlı ve güvenilir bir şekilde aynı ve farklı bankalardaki ihtiyaç kredisi yapılandırma için izlenmesi için o yollar ise şunlardır.
  • Aynı Banka: Mevcut borç kapatılıp yeni bir kredi kullanılacağı için mobil internet bankacılığı.
  • Farklı Banka: Kredi çekilecek olan bankanın bireysel müşteriler departmanına gidere.
İhtiyaç kredisi yapılandırma için aynı banka üzerinden mobil bankacılık uygulamasıyla nasıl yapılacağını bilmiyorsanız bunu sizlere aşağıda resimli olarak anlattım. Bu anlatımı ise Akbank mobil bankacılık üzerinden yaptım. Fakat emin olun Akbank üzerinden yapılandırma nasıl yapılır için yapmış olduğum bu anlatımda izlenen yol diğer T.C. Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank gibi kamu bankaları için de geçerli olup aynı olmaktadır.
  1. Öncelikle çok daha işlem gerçekleştirmek için kredi çekmiş olduğunuz bankanın mobil uygulamasını indirin. Sonrasında kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapın. (Şubeye gitmeden tüm bankalar artık mobil uygulama üzerinden şifre ve kullanıcı adı oluşturma imkanı sağlamaktadır. Hatta yine şubeye gitmeden yeni müşteri olma olanağı dahi sağlamaktadırlar. Bunun nasıl yapılacağını Şubeye Gitmeden Nasıl İnternetten Online Yapı Kredi Müşterisi Olunur? Hesap Açılır? da sizler için anlattım.
  2. Giriş yaptıktan sonra ise menüden ''Kredi İşlemleri'' sekmesini bulun ve tıklayın.
  3. Kredini Yenile sekmesini tıklayınız.
  4. Kredi yenileme (Yapılandırma) yapacağınız kredinizi seçin. (Sigorta poliçesinin sonlandırılması uyarılarını kabul edin. Sonra devam edin.)
  5. Son olarak (Fazla da çekebilirsiniz.) Kapatmak istediğiniz krediniz için yeni kredinin detaylarını görüp ONAY veriniz.
Bu işlemler sonrasında ödemesi devam eden krediniz kapatılacak, yeni krediniz güncel faiz oranları, geri ödeme vadesiyle birlikte devreye girmiş olacaktır. Bu ay bankaların güncel ihtiyaç kredisi yapılandırmak için faiz oranları:
ZİRAAT BANKASI 12 Ay 24 Ay 36 Ay
%1.94 (25.000 İLE 100.000 ARASI)
VAKIFBANK %1.89
HALKBANK HIZLI KREDİ %1.99
ING    %2.44    %2.54 %2.59
TEB %1.99 %2.49 %2.99
ŞEKERBANK   %3.75
Denizbank %3.30
AKBANK %3.49 %3.69
Garanti Bankası %3.19 %3.36
Türkiye İş Bankası %2.25
BURGAN BANK (ON) %3.50
QNB Finansbank %1.99 %2.57
FIBABANKA %3.11
AKTİFBANK NKOLAY %4.49
YAPIKREDİ %4.29 %4.49 %4.79
ENPARA %2.79 %2.99 %3.19
Türkiye Finans Katılım Bankası %2.79 %2.89 %2.99
ALBARAKA %2.85 %2.95
Kuveyt Türk %3.59
ODEABANK %3.99 %4.99
HSBC %3.90

Yorumlar (1)

Image

Yorum İçeriği

Yanıtla

Yorum Bırak

KVKK kanunlarına göre mail adresiniz yayınlanmayacaktır. *