2021 Genç Çiftçi Projesi Başvurusu Ne Zaman? (Başlama Günü)
Daha önceki senelerde genç çiftçilere hibe olarak verilen 30 bin TL desteği çok büyük ihtimal ile 2021 yılında da verilmeye devam edecektir. Köye geri dönüş projesi kapsamında verilecek olan hibe desteği imkanların başvurusu ne zaman başlayacak? Resmi gazetede yayımlanan projenin ayrıntılarını sizler için burada yer verdik. Ayrıca geçen seneye göre değişiklik yapılarak öncelik hakları nüfusun 20 bin kişiden daha az yerleşim birimlerine tanınmaktadır. Yine daha önce 15.000 çiftçimize verilen destek bu yıl tam 16.100 genç çiftçimize verilecektir.
Genç Çiftçilerimize 30 Bin TL Hibe Şartları Nedir?
Genç çiftçilerimizin hayvansal, bitkisel ve tıbbı aromatik üretimleri için hazırladıkları projeye ile kırsal alanda yapacakları yatırımlar için 30 bin TL hibe verilecektir. Kırsal alandaki yaşamın arttırılması ama içi başlatılan köye dönüş destekleri bilindiği gibi 2016 yılında verilmişti. 2016 yılında 15.000 bin çiftçimizin yararlandığı bu destekten geçtiğimiz yılında ise 16.000 çiftçimiz yararlanacaktır. 2020 yılında verilecek olan hibe destekleri çiftçilerimize 3 başlık altında verilecektir. Bu 3 ana başlığı biraz genişletir isek,
- Hayvansal üretim için: Büyükbaş ve küçükbaş hayvan alımları ve üretimi, Arı ve arı üretimi için gerekli yapılacak olan yatırımlar, Salma veya herhangi sistem içeren tavuk yetiştiriciliği, İpek böceği üretimi.
- Bitkisel üretim için: Kapama şekil yapılan meyvecilik, süs bitkilerinin üretimi, Örtü altı bitkisel yetiştiricilik, kültür mantarı üretimi.
- Yöresel tarım yani tıbbı aromatik bitkilerin üretimi.
- Geçen yılında ahır yapımı da desteklere ilave dilmiştir.
Bu maddelerde yer alan şekilde üretime katkı sağlayacak olan genç çiftçilerimizden bazı şartlar aranacaktır. Aranan bu şartlar ise,
- Başvuruda bulunan çiftçinin 18 yaş ile 40 yaş aralığında olması gerekmektedir. (18 yaşını tamamlamış 41 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.)
- Başvuruda bulunan genç çiftçimizin mutlaka okur ve yazar olması gerekmektedir.
- 30 bin hibe desteği başvuru tarihi itibarı ile herhangi bir yerde SGK olarak çalışmıyor olması gerekmektedir. ( Kayıt dışı / serbest olarak herhangi bir yerde çalışıyor olmanızda herhangi bir sakınca yoktur. )
- Herhangi bir ticari işletmesi bulunmaması gerekmektedir.
- T.C. vatandaşı olması.
- Aynı projeden daha önce devlettin herhangi bir kurumundan daha önce yararlanmamış olması gerekmektedir. (TKDK, kapsamında uygulanan IPARD 1 ve 2 programları gibi)
- Örgün eğitimde mevcudiyette bulunmaması.
- 2020 yılında ki başvurulara ilaveten eklenen şart ise. 1- Başvuru sahibinin eşinin de çalışmıyor ve herhangi bir yerde okumuyor olması. 2 - Elinde mevcut 15 büyük, 50 küçükbaş ve arıcılık ile uğraşıyor ise şuan için mevcut 50 ve üstü kovanı olanlar katılamaz.
Başvuru işlemlerinin sağlıklı olarak yapılması
[caption id="attachment_7256" align="alignleft" width="376"] Genç çiftçi projesi 2019 başvurusu ne zaman başlayacak.[/caption]2016 yılında ilk defa yapılan genç çiftçilere 30 bin TL hibe destek uygulaması Bakanlar kurulunca alınan karar doğrultusunda 3 yıl boyunca uygulanacaktır. 2020 yılı yılında 10 nisan da başvuruların başlaması beklenmektedir. Başvuru işlemleri bakanlığın resmi İnternet sitesinden yapılmaktadır. Nasıl başvuruda bulunacakları konusunda hiç bir fikri olmayan çiftçilerimiz için resimli olarak nasıl kayıt ve başvuru işlemlerini sağlayacaklarını anlatacağız. İlk olarak yeni kayıt işlemi için BURAYI tıklayınız. Karışınıza ekranın solundaki gibi bir ekran gelecektir. Bu ekranda sizden istenilen tüm bilgileri doldurmanız gerekmekte siniz. Tüm bilgileri doğru bir şekilde doldurduktan sonra en aşağıdaki görmüş olduğunuz güvenlik kodunu da boş kutucuğa girdikten sonra ''Üye Ol'' düğmesini tıklamanız yeterli olacaktır. Artık sistemin veri tabanına üye olmuş durumdasınızdır. Sıra geldi artık 2020 yılında genç çiftçilerimize verilecek olan 30 bin hibe TL başvurusunu yapmaya. Bu işlemde yine İnternet üzerinden yapılmaktadır. Bu işlemi yapmak için ise siteme yukarıda anlattığımız şekilde oluşturmuş olduğunuz kullanıcı adı ve şifre ile BURADAN giriş yapmanız gerekmektedir.
Giriş işlemi yaptıktan sonra yandaki resminin bulunduğu şekilde ekranın üst kısmında yer alan ''Başvuru işlemleri'' sekmesinin altındaki '' Yeni Başvuru '' bağlantısını tıklamanız gerekmektedir. Size çiftçi bilgilerinin girilmesi gereken yeni bir pencere açılacaktır. Açılan bu penceredeki bilgileri doğru bir şekilde doldurmanız gerekmektedir.
Eğitim Durumunun Bildirilmesi!
[caption id="attachment_7257" align="alignright" width="400"] Genç çiftçi eğitim durumun bildirilmesi[/caption]Bu alanda sizlere eğitim durumunuz, varsa bitirmiş olduğunuz kurslar, engelli yada şehit yakını iseniz belirtmeniz istenilecek tir. Bu bilgileri girdikten sonra aşağıda yer alan ''ileri'' sekmesini tıklayarak adres ve projede bulunacağınız faaliyet bilgilerini girmeniz istenilecek tir. Bu alanda doldurulduktan sonra yine ''ileri'' diyerek ''Gider Kalemi'' alanına girilmesi gerekmektedir. Burada sistemde yer alan otomatik bir size uygun sektörü belirleyebilirsiniz. Yine bunu işlemden sonra ''ileri'' deyip ''Arazi/İşletme Bilgisi'' bölüme geleceksiniz. Bölümde yatırım yapılacak olan alanının kime ait olduğunu belirtmelisiniz. Bu bölümden sonra ''ileri'' dediğiniz zaman teslim edilmesi gereken evrakların bulunduğu alana geleceksiniz. Bu alan son alandır. Sistem sizden başvuru işlemi için teslim etmeniz gereken evrakları isteyecektir. Bu evraklar ise,
- Genç çiftçi projesi başvuru dilekçesi
- Proje tanıtım formu
- Taahhütname formu
- T.C. nüfus cüzdanı fotokopisi, diplomanız.
- Gelir ve ikametgah belgeniz.
Bu evraklarından neler olduğunu anladıktan sonra ilk olarak ''kaydet'' arkasında da ''yazdır'' demeniz ile başvuru işlemini tamamlamış olursunuz.
Haber videomuz
2016 yılında kadın girişimci çiftçilerimize tanınan pozitif ayrımcılık 2020 yılında da devam edecektir. Geçen yıl 11.200 kadın 2.800 erkek çiftçimiz destek almıştır. 2016 yılında verilen hibe projelerin %75 oranı hayvancılık, %25 oranında bitkisel üretime verilmiştir. Bu oranlar da yine aynı şekilde 2020 yılında kendini koruyacaktır. 2020 yılın da bitkisel ödenekler nakit olarak verilir iken yine hayvancılık alında yatırım yapacaklar için büyükbaş yada küçükbaş olarak TİGEM (Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü) üzerinden hibe hayvan verilecektir.
Yorumlar (1)
Yorum İçeriği
YanıtlaYorum Bırak
KVKK kanunlarına göre mail adresiniz yayınlanmayacaktır. *