Gazilerimize KOSGEB'den Hibe Desteği Avantajı Sağlanıyor

Gazilerimize KOSGEB'den Hibe Desteği Avantajı Sağlanıyor
Reklam Alanı

15 temmuz yada vatani görevini yaparken Gazi olan asker, koyucu veya polis memurlarımız. KOSGEB Gazilerimize kendi işini kurmaları durumunda ayrıcalık tanımaktadır. Tanıdığı ayrıcalık ise, ''Kuruluş Desteği'' altında verilmektedir. Hibe olarak en az 5.000 TL olarak işyeri açacak olan Gazilerimize verilen bu desteğe peki nasıl başvuru yapabilirsiniz? Çeşitli terör saldırılarından dolayı Gazi unvanını almış olan yeni girişimcilerimiz için bunu açıkladık.

KOSGEB Gazilerimize Ayrıcalıklı Olarak Hibe Vermektedir!

KOSGEB Gazi unvanını almaya hak kazanmış olan yeni girişimcilerimizi ayrıcalıklı olarak destekler. Desteğini ise hibe yani geri ödemesiz olarak sağlar. Hibe olarak bu ayrıcalıklı desteğini ise ''Kuruluş Desteği'' adı altında vermektedir. Kuruluş desteği olarak verdiği hibe desteğinin miktarı kaç lira diyorsanız;

  • Gerçek kişi işletme kurulması durumunda ⇒ 10.000 TL
  • Sermaye şirketi işletme kurulması halinde ise ⇒ 15.000 TL
Gazilerimizin kendilerine ait iş kurmaları durumunda sadece bu hibe miktarları verilmekle kalınmaz. Bunun yanı sıra, Geleneksel ve İleri Girişimcilik Destek Programları üzerinden şu alanlara da hibe verilmektedir.
  • Performans
  • Sertifika
  • Danışmanlık
  • Makine/Teçhizat/Yazılım
Geleneksel ve İleri Girişimcilik Destek Programları adı altında verilen tüm bu destekler ne kadar diyorsanız, alt başlıklarda alabilmeniz için şartlarıyla birlikte bulabilirsiniz.

1- Gazilerimize Geleneksel Girişimcilik Desteği Ne Kadar Verilir? Şartları Nedir?

Gazilerimize Geleneksel Girişimcilik Desteği adı altında açacakları işletme için hibe verilmektedir. Ne kadar verildiğine geçmeden önce başvuru için şartların neler olduğuna değinmek istiyorum. Bu destek programından yararlana bilmenin ilk şartı iş fikrinizin KOSGEB Desteklenen Sektörler içinde yer alıyor olmasıdır. Yer alıp almadığının sorgulama için de KOSGEB Desteklenen Sektörler Nelerdir? sayfamızı ziyaret etmeniz yeterlidir. İş fikriniz şayet destek alan sektörler içinde ise aşağıda bahsettiğim hibe miktarlarına başvuru yapmadan önce bir de Geleneksel Girişimcilik Eğitimi almanız gerekilir. Bunu da nasıl alacağınızı KOSGEB Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır? sayfamıza girerek öğrene bilmektesiniz. Bu iki şartı sağlayan Gazilerimiz için verilecek olan program kapsamındaki hibe miktarı ise şu şekildedir.
KURULUŞ DESTEĞİ
  • Gerçek Kişi İşletme: 10.000 TL
  • Sermaye Şirketi: 15.000 TL
PERFORMANS DESTEĞİ İşletmenin Kuruluşunun 1 ile 12 Ay Arasında Pirim Gün Ödemesine Göre Verilen Hibe Miktarı İşletmenin Kuruluşunun 12 ile 24 Ay Arasında Pirim Gün Ödemesine Göre Verilen Hibe Miktarı
  • 180-539 → 5.000 TL
  • 540-1079 → 10.000 TL
  • 1080 + → 20.000 TL
  • 360-1079 → 5.000 TL
  • 1080-1439 → 15.000 TL
  • 1140 + → 20.000 TL
SERTİFİKA DESTEĞİ İş Fikriniz Tehlikeli İşler Sınıfında Olması Durumunda 5.000 TL
Geleneksel Girişimcilik Destek Programı ile verilen hibe miktarları bu şekilde olmaktadır. Peki, iş fikriniz bir de İleri Girişimcilik NACE kodları içinde yer alıyorsa, o zaman ne kadar daha hibe alabilirsiniz?

2- Gazilerimize İleri Girişimcilik Desteği Ne Kadar Verilir? Şartları Ne?

Gazilerimizin iş fikirleri İleri Girişimcilik Destek NACE kodları içinde yer alması halinde ilaveten hibe almaya devam ederler. Yukarıdaki Geleneksel Girişimcilik Destek Programı hibelerine ilaveten verilen bu miktarlarının ne kadar olacağını yine tablo halinde sizlere açıklayacağım. Ama, önce şartlarının neler olduğuna değinmek istiyorum. İlk şart iş fikrinize ait NACE kodunun ''İleri Girişimcilik Destek Programı'' içinde olması gerekir. Bu destekler içinde yer alıp almadığını doğrudan sorgulamak için buradaki PDF tablomuza bakabilirsiniz. (Tabloda yer alıyorsa hemen yanındaki teknoloji düzeyinin de ne olduğunu aklınızda tutun lütfen.) İleri Girişimcilik NACE kodları içinde ise şimdi iş yerimizi açmadan bir de İleri Girişimcilik Eğitimi alıyoruz. Nasıl mı alacağız? KOSGEB Geleneksel İleri Girişimcilik Belgesi Nasıl Alınır? bunu da bu sayfadan öğrene bilirsiniz. Bu iki şarta uygun ve yerine getirdiyseniz eğer, Geleneksel Girişimcilik Destek Programı hibe miktarına ilaveten aşağıdaki hibe miktarlarından da yararlana bilirsiniz.
MAKİNE, TEÇHİZAT VE YAZILIM DESTEĞİ TEKNOLOJİ DÜZEYİNE GÖRE
  • Düşük → 100.000 TL faturalandırılmış harcamanıza yerli makine alırsanız 90.000 TL hibe alabilirsiniz. Yurt dışı olursa 75.000 TL
  • Orta → 200.000 TL makine alımlarına yerli olması halinde 180.000 TL hibe alabilirsiniz. Yurt dışı üretim ise 150.00 TL
  • Yüksek → 300.000 TL makine yada yazılım gibi harcamalarınıza yerli olması halinde 270.000 TL hibe alabilirsiniz. Yurt dışı ise en fazla 225.000 TL hibe alırsınız.
Danışmanlık/İşletme Koçluğu/Mentörlük 10.000 TL hibe verilmektedir.
Yeni iş yeri kuracak olan Gazilerimize Geleneksel Girişimcilik Destek Programı haricinde iş fikri NACE kodu İleri Girişimcilik Destek Programı içinde olması durumunda ilaveten yukardaki hibeler de verilmektedir. Peki tüm bu hibe desteklerini şartlara uygun olmanız halinde nasıl alabilirsiniz.

Gazilerimiz KOSGEB Hibe Başvurularını Nasıl Yapabilirler?

Değerli Gazilerimiz, KOSGEB sizlere ne kadar hibe veriyor? Başvuru yapmak için ne gibi şartlara sahip olmanız gerekiyor? Hepsini yukarıda çok detaylı olarak anlattığımı düşünüyorum. Şimdi de geliyoruz, yeni açılacak olan dükkan/fabrika için bu hibe desteklerini nasıl Devletten alabileceğimizin sorusunun yanıtına. Bunu da sizlere adımlar halinde anlatacağım. Adımlarda yer verdiğim bağlantılara giderek detayları da isterseniz göre bileceğini hatırlatmak isterim.
  1. İş yerini kurmadan önce yukarıda bahsettiğim gibi NACE kodunuza göre Girişimcilik Sertifikanızı mutlaka almanız gerekiyor. Bu konu son derece önceli olduğu için bir defa daha bahsetmek istedim.
  2. İş yerinizi kendi sermayenizle açmanız gerekiyor. GİB kaydınızı ve yerel belediye ruhsatınızı çıkartınız.
  3. KOSGEB veri tabanına kayıt olmalısınız. İşletme kaydınızı nasıl yapacağız diyorsanız KOSGEB Giriş (VERİ TABANINA KAYIT OLMA İŞLEMİ) den bu işlemi yapa bilirsiniz.
  4. KOBİ beyannamesi doldurmalısınız. Nasıl dolduracağınızı yine KOSGEB KOBİ Beyannamesi Doldurma Formu  sayfamızdan öğrene bilirsiniz.
  5. Beyannameler ve evrakların kontrolünün sağlanması.
  6. Destek başvurusunun yapılması. https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler/TumHizmetler bu bağlantıdan her iki destek programında başvuru formunu bulabilmektesiniz.
  7. Başvurunuz onay alırsa da sıra geldi hazırladığınız iş planı sunmaya. Nasıl bu projeyi hazırlamanız gerektiğini de KOSGEB İş Planı Örneği sayfama giderek öğrene bilirsiniz.
Tüm bu adımlar sonrasında KOSGEB'den açacağınız işyeriniz için hibe alabilirsiniz. Değerli Gazilerimiz, bir Polis çocuğu ve ağabeyi olarak sizlere çok daha özel ilgi gösterdiğimi bilmenizi isterim. Lütfen şayet konu hakkında sormak istediklerinizi bana çekinmeden sorun. Bilgim dahilimde en açıklayıcı şekilde cevap vereceğimden kuşkunuz olmasın. Allah sizlerden razı olsun, sağlıcakla kalın.

Yorumlar (1)

Image

Yorum İçeriği

Yanıtla

Yorum Bırak

KVKK kanunlarına göre mail adresiniz yayınlanmayacaktır. *