Esnaf Odası Kayıt Belgeleri Nelerdir? Ücreti Ne Kadardır?

Esnaf ve Sanatkarlar Odasına kayıt olmak istiyorsanız sizden 2 şey istenilmektedir. Bunlardan bir tanesi sicil kaydınızın oluşturulması. Diğeri ise oda kaydınızın sağlanmasıdır. Bu her iki işlemde ayrı yerlerde yapılmaktadır. Hali ile siz esnaflarımızdan farklı evraklar ve gerek duyulan belgeler talep edilmektedir. Bunun yanında ise birde 2022 senesi için yeni ücretlendirmeleri ödemeniz gerekmektedir. Hem oda hem de sicil kaydınız için sizlerden talep edilen evraklar ve yeni tarife kayıt ücretleri ise şunlardır.
Burada Neler Var?
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kayıt İşlemleri Nasıl Yapılır?
Esnaf ve Sanatkarlar Odası kaydı oluştura bilmeniz için bir başvuru dilekçesinin yanı sıra bazı evraklar gerekmektedir. Bu evraklar sicil kaydı için hem de oda kaydınız için gerekmektedir. Sicil kaydı için şayet bir ilçede esnaflık yapacak iseniz sizleri odanız sizi çok büyük ihtimal ile il Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine yönlendirecektir. Burada ilk olarak sicil kaydınızı oluşturmanız gerekir. Sicil kaydınız için sizlerden yine bazı evrakları getirmeniz istenilmektedir.
Esnaf Sicil Kaydı İçin Gerekli Evraklar Başvuru Dilekçesi
Esnaf Sicil Kayıt işlemleri İl Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğine yapılmaktadır. Bu başvuru işlemi için gerekli evrakları tanzim etmeden önce bir dilekçe doldurmanız gerekir. Bu dilekçe örneği Esnaf odası kayıt dilekçesi örneği buradaki gibi olmalıdır. Bu dilekçe örneğinin çıktısını alıp doldurduktan sonra ise aşağıdaki belgeleri de iliştirme yapmanız gerekir.
- Vergi dairesine kayıtlı olduğuna dair belge
- Üzerinden Türkiye Cumhuriyeti Numaranızın olduğu nüfus cüzdan fotokopisi
- 1 Adet yeni çekinmiş fotoğrafınız
- Ev adresli olarak ikametgah evrakınızı muhtar yada nüfus müdürlüğünden alınmış
- Size verilen banka IBAN numarasına yatırılan kayıt ücreti dekontu
Bu evraklar ile il Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliğinize giderek sicil kaydınızı oluştura bilirsiniz. Şayet İl Esnaflar ve Sanatkarlar Odalar Birliği adresinizi bilmiyorsanız sizin için arama motorunu bunu burada tanımladık.
Esnaf Odası Kayıt İçin Gerekli Evraklar, Belgeler
Esnaf kredisi için gerekli evraklar neler olduğunu sizlere detaylı bir şekilde belirtmiştik. Ancak o belgeleri tanzim etmeden önce mutlaka odanıza aşağıdaki evraklar ile kayıt olmanız gerekir. Bu evraklar ise tam 6 tanedir. Bu evrakları tanzim etmeden önce ilk olarak vergi odasına kayıtlı olmanız gerektiğini lütfen unutmayınız.! Yine aynı şekilde SSK yada BAĞKUR kaydınızın da bulunması gerekir. Şayet emekli iseniz herhangi bir sigorta güvenli olmaksızın emekli tahsis numaranız ile esnaf odası kayıt işlemini gerçekleştire bilirsiniz.
- Mahalle muhtarınızdan ve ya nüfus dairesinden alacağınız nüfus sureti aslı
- Muhtardan yada nüfus dan alacağınız ikametgah il muhaberesi
- Vergi levhası fotokopisi
- 2 Adet fotoğraf
- SSK veya BAĞ-KUR numaranız
- Emekliysek tahsis numaranız
Her iki kurumunda istemiş olduğu evrakların listesi

Esnaf Odası Kayıt Belgeleri Nelerdir
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kayıt Ücretleri Ne Kadar?
Esnaf Odası kayıt ücretleri 9 başlıktan oluşmaktadır. Kayıt başvurusu doğrudan işletmenizin bağlı olduğu meslek odasına yapılır. Kayıt ücretlerin ödemeleri ise HALKBANK şubelerine yapılır. 2022 senesinde kayıt ücretlerinden bazı düzenlemeler yapılmıştır. Yapılan bu düzenleme ile bütün il ve ilçelerinden tek bir fiyat tarifesi uygulanmaktadır. 31 Aralık 2018 tarihli 30642 numaralı Resmi Gazete de yapılan değişikle oda kayıt ücreti ile aidat bedelleri şöyledir.
- 5362 sayılı kanunun 25. maddesine göre alınan diğer gelirler: 125 TL
- Birlik kayıt ücreti: 173.63 TL
- Birlik payı: 5.21 TL
- Evrak bedeli: 34.92 TL
- Esnaf sicil harcı: 221.25 TL
- Tasdikname harcı: 36.30 TL
- Oda kayıt ücreti: 173.63 TL
- Gazete ilan bedeli: 85.00 TL
- Konfederasyon payı: 6.61 TL
Toplam meslek odası kayıt ücreti 861.55 TL olacaktır. Ödemeler HALKBAN bankamatikleri üzerinden de yapıla bilinmektedir. İsteyen ödemelerini İnternet bankacılığı üzerinden de yapabilmektedir. Yapılan ödemelerin sonradan iptal edilemediğini bilmenizi isterim. Sicil ve oda bilgilerinizi ise https://ticaret.gov.tr/esnaf-sanatkarlar/esbis/genel-bilgiler üzerinden e-Devlet şifrenizle öğrenebilirsiniz. Tahsilat dökümü resimleri sizler için aşağıda yer almaktadır.
Odalar birliği ödeme makbuzu
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Kayıt Sorgulama
Esnaf ve Sanatkarlar Odası kayıt sorgulama ve belge doğrulama işlemlerini e-devlet üzerinden gerçekleştire bilirsiniz. Şayet bir e-devlet şifreniz mevcut ise bu işlemi anında geçekleştirmek için aşağıdaki adımları sırası ile yapınız.
- GTB Esnaf ve Sanatkarlar Bilgi Sistemine Giriş Yapınız.
- Uygulamaya git deyiniz.
Şayet bir kaydınız mevcut ise işletme bilgilerinize erişim sağlamış olursunuz. Eğer bir sorun yaşadığınızı düşünüyorsanız http://esnaf.gtb.gov.tr/iletisim adresinden veya esbis@gtb.gov.tr elektronik posta adresleri ile iletişime geçiniz. Yada aşağıdaki numaraları arayabilir, fax çeke bilirsiniz.
- Fax: 0 312 449 43 06
- Tel: 0 312 449 43 00
Belge sorgulama işleminizi ise T.C. kimlik ve belge numaranız ile https://esbis.gtb.gov.tr/BelgeDogrula/ bu adresten kolaylık ile gerçekleştire bilirsiniz.
Ben İstanbul Kartal’da ikamet etmekte olup işyeri açmak istiyorum odaya kayıt için istenilen belgeler nelerdir ücret ne kadardır
https://www.kosgebkredi.net/esnaf-odasi-kayit-belgeleri-nelerdir-ucreti-ne-kadardir/ en son 700 küsür bir rakamdı
MERHABA İŞYERİ AÇMA KONUSUNDA SİZE YARDIMCI OLABİLİRİZ. KADIKÖY ‘DE MALİ MÜŞAVİRLİK OFİSİMİZ VARDIR. İLETİŞİME GEÇMEK İSTERSENİZ AŞAĞIDAKİ MAİL ADRESİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.
Bu şekilde ilanlarınızı ücretsiz olarak yayımlayabilirsiniz. İletişim için telefon numaranızı da bırakır iseniz onay veririm.
merhaba ben emekliyim esnaf ve sanatkarlar odasına üye kayıt şahıs olarak üye kaydı yaptırmak istiyorum ücret ne kadar emekli olmakla ve iş yeri vasfına göre fiat değişiyormu
En son 700 küsür TL civarlarındaydı, şimdi oldun 800 küsür.. Emekli olmanız fark etmiyor diye biliyoruz.
daha önce odaya ödediğimiz ücreti kaydı iptal ettiğimizde geri alabiliyormuyuz ?
İŞ YERİ İKİTELLİDE ESNAF ODASINA KAYIT OLMAK İÇİN İLK NEREYE BAŞVURMALIYIM
İş yerinizin sınırları içerisinde yer olan Esnaf odasına kayıt olmanız gerekir.